Klimaet ses som den største globale trussel

pew_pg_15
Forfatter billede

Klimaforandringer er en stor bekymring i Afrika, Asien og Latinamerika, mens europæere, amerikanere og arabere er mere bange for Islamisk Stat.

Det viser en stor global undersøgelse, som PEW Research Center i Washington har gennemført.

De har spurgt over 45.000 mennesker i 40 lande, hvilke internationale udfordringer, der bekymrer dem mest.

I Latinamerika siger 61 procent af de adspurgte, at de betragter klimaforandringer som det største problem. Bekymringen er særlig stor i Peru og Brasilien, hvor 75 procent af de adspurgte i begge lande nævner klimaet som største udfordring.

I Afrika, hvor klimaforandringerne også kan mærkes i mange lande, siger 59 procent, at klimaet er deres største bekymring.

I Indien er det 73 procent og 72 procent i Filippinerne.

Frygten for Islamisk Stat

I Europa er det derimod truslen fra Islamisk Stat, der bekymrer flest mennesker. Her siger 70 procent, at de mener at den yderliggående gruppe er vor tids største fare.

68 procent af amerikanerne mener det samme.

Frygten for Islamisk Stat deles af de adspurgte i Libanon, der for 84 procents vedkommende siger, at de er bange for islamisterne i nabolandet Syrien.

Derimod er frygten for Irans atomprogram begrænset til nogle få lande, skriver PEW Research Center i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen.

Kun i Israel og USA er der for alvor bekymring for risikoen for, at Iran måske vil være i stand til at fremstille atomvåben.

Den globale rundspørge blev foretaget i marts, altså et par måneder inden Iran og de seks stormagter indgik en banebrydende aftale om det iranske atomprogram.

Finde hele undersøgelsen hos PEW Research Center