Indbyggere dør af sult i belejret syrisk by

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

I sidste måned sultede mindst 23 mennesker ihjel i den syriske by Madaya, hvor det efter et halvt års belejring ikke længere er muligt at finde føde. Assad-regimet har lagt miner hele vejen uden om byen, og der kommer ingen mad ind.

Det oplyser byens lokale sundhedsmyndigheder ifølge flere internationale medier.

Blandt de døde er mindst seks børn.

Dr Mohamad Youssef, der fungerer som leder af sundhedsudvalget i Madaya, fortæller til den britiske avis The Daily Mail, at der dagligt dør to-tre af byens cirka 40.000 indbyggere.

Mange andre er alvorligt syge eller er så svage, at de jævnligt besvimer, forklarer han i en telefonsamtale.

Sult som våben

Foruden de 23 mennesker, der er sultet ihjel, blev yderligere otte dræbt af landminer, da de forsøgte at undslippe fra byen.

Foruden at lægge landminer ud har Assad-regimet og dets allierede fra den libanesiske Hizbollah-bevægelse belejret byen siden juli.

Situationen i den belejrede by er nu så desperat, at hjælpearbejdere trygler det internationale samfund om at gribe ind og redde de resterende omkring 40.000 indbyggere, skriver The Daily Mail.

Det amerikanske udenrigsministerium er opmærksom på situationen i Madaya og retter en skarp kritik mod præsident Bashar al-Assads styre.