For første gang, siden Hugo Chavez kom til magten i Venezuela i 1999, har landet nu fået et parlament, som er kontrolleret af oppositionen.
Men i stedet for at forsøge at finde frem til en form for samarbejde, har regeringen valgt en mere konfronterende stil, skriver International Crisis Group i en ny analyse.
AFløseren for den afdøde præsident Chavez, Nicolas Maduro, har sammen med andre ledere fra den socialistiske fløj truet med at sende masserne på gaden, og parlamentets egen tv-kanal har fået sit udstyr konfiskeret og skærmen gået i sort.
Et af Maduros mere drastiske træk er en hurtig regeringsrokade, der har bragt hardlinere på banen, hvilket risikerer at forværre den økonomiske krise. Derudover har Maduros regering udskiftet over en tredjedel af de 32 medlemmer af Venezuelas højesteret.
Med Maduros mange udspil siden det massive valgnederlag for en måned siden, er der fornyet risiko for konfrontation mellem de to fløje, advarer tænketanken.
Hvis regeringen vælger at fortsætte med at lade, som om den ikke tabte valget og fortsat vil lægge afstand til parlamentet og fuldkommen ignorere det, vil det være i strid med forfatningen, og det bør få konsekvenser, skriver International Crisis Group.