Danmark formand for Irak-fond

Redaktionen

Danmark er onsdag (18.02.09) valgt til ny formand i donorkomitéen for Den Internationale Genopbygningstrustfund for Irak (IRFFI) for 2009, skriver udenrigsministeriet i en pressemelding.

IRFFI har siden 2004 fungeret som vigtig finansieringskanal og koordinationsforum for bidrag til genopbygningen af Irak. I alt 25 donorer har hidtil støttet IRFFI med ca. 1,85 milliarder US dollar.

Fonden giver støtte til en bred platform af væsentlige aktiviteter inden for bl.a. infrastrukturudvikling, god regeringsførelse, sundhed, uddannelse m.v.. Fonden spiller en central rolle i genopbygningen og udviklingen af Irak.

I anledning af valget til formand siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V):

– Med baggrund i Danmarks solide bistandserfaring og langvarige engagement i Irak kan vi hermed yde endnu et væsentligt bidrag til genopbygningen af Irak. Valget af Danmark er udtryk for den anerkendelse, der internationalt og i Irak er af vores indsats i landet.

– Vi vil gøres vores til at de midler fonden råder over anvendes effektivt til gavn for den brede irakiske befolkning. Genopbygning er en forudsætning for den demokratiske udvikling og forsoningsproces i Irak.

– Jeg ser frem til at følge samarbejdet med Irak, donorerne og ikke mindst Verdensbanken og FN, der gennemfører projekterne med lokale samarbejdspartnere.

Man kan læse mere om IRFFI på www.irffi.com