33,5 mio. kr. til projekter for kvinder i Mellemøsten og Nordafrika

Forfatter billede

KVINFO har modtaget 4 nye bevillinger fra Danida på i alt 33,5 mio. kr., fremgår det af KVINFOS seneste elektroniske nyhedsbrev fredag.

Bevillingerne sikrer, at arbejdet med at styrke kvinders rettigheder og ligestilling mellem mænd og kvinder kan fortsætte. Projekterne gennemføres i samarbejde med en stribe partnere i både Danmark, Mellemøsten og Nordafrika.

2 af bevillingerne går til helt nye partnerskabsprojekter i Jordan og Yemen.

Projektet “Womens Political Participation in Jordan” er et samarbejde med bl.a. Jordanian Womens Union og fokuserer på kvinders politiske deltagelse og indflydelse i forbindelse med de kommende valg i landet. Projektet støttes med 5,8 mio. kr.

Det dansk–yeme-nitiske projekt, der får 2,5 mio. kr., går til at støtte opbyg-ningen af et biblioteks- og dokumentations-center ved Gender and Development Research and Studies Centre på universitetet i Sana’a.

Desuden er der bevillinger til 2 andre projekter, som allerede er i gang: “Strengthening Womens Rights and the Access to Justice in the Moroccan Legal System” og “Gender and Women’s Rights. Danish-Arab dialogue and cooperation” med deltagere fra alle dele af regionen.