Next Stop Mellemøsten lander i København

Redaktionen

Next Stop Mellemøsten går i luften – og skaber en arabisk oase midt i julehyggen, hedder det i en pressemelding fra initiativet søndag.

Først Next Stop Sovjet, så USA, derefter Serbien. Nu Next Stop Mellemøsten.

Derfor bliver Amagertorv i København mandag den 28. november invaderet af palmetræer, en kamel og danske fordomme om Mellemøsten. Mellem sand og bedetæpper bliver forbipasserendes forestillinger af den arabiske verden hængt op i palmerne.

Next Stop Mellemøsten, en gruppe af unge frivillige, skyder en anderledes rejse i gang. Det bliver en rejse gennem danske og arabiske fordomme om hinanden.

– Medierne og politikerne fremstiller efterhånden hele den arabiske verden som fjender. De er ved at opbygge et terrortæppe på linje med de værste år af den kolde krig. Hvad enten vi bor i Albertslund eller Amman begynder almindelige mennesker at tro på den dagsorden, siger Peter Christiansen, talsmand for Next Stop Mellemøsten.

– Vi graver os ned og frygter det værste, mens vores uvidenhed vokser. Uvidenhed er kimen til fremmedangst. Det vil vi gerne gøre noget ved. Med egne øjne vil se det Mellemøsten, der gemmer sig bag billederne fra fjernsynet, lægger Peter Christiansen til.

I sommeren 2006 inviterer Next Stop Mellemøsten derfor landmænd, gøglere, partisoldater, studerende, pensionister og rockmusikere til 6 arabiske lande.

Rejsen til går til steder vi normalt får at vide, vi ikke skal komme: Iran, Jordan, Syrien, Libanon, Palæstina/Israel, og Egypten. Under turen vil deltagerne besøge studerende, kunstnere, og folkelige bevægelser, der arbejder for demokrati i de arabiske lande.

– Next Stop har haft en tradition for at lade almindelige mennesker møde hinanden på tværs af politikernes slagsmål. Det er der behov for nu – mere end nogensinde, konkluderer Peter Christiansen.

Next Stop Mellemøsten er et fælles initiativ af Foreningen Next Stop, Krogerup Højskole og Mellemfolkeligt Samvirke.

Next Stop om Next Stop

Next Stop har i 1980erne og 90erne arrangeret rejser til Sovjet, USA og Balkan for at fremme folkelig dialog.

Fra kl. 14.30 til 17.00 bliver Amagertorv i København omdannet til en oase, med en vandpibe, bedetæpper, sprællevende kamel, og palmetræer. Unge aktivister samler fordomme ind, hænger dem op i træerne og fortæller om Next Stop Mellemøsten. Øvrige events vil foregå rundt omkring i byen.

Yderligere information hos Peter Christiansen, talsmand for Next Stop Mellemøsten, 2714 7503, [email protected]. Se mere på websitet www.nextstop.dk