Friis Bach rocker for Regnskoven

Forfatter billede

Den nye udviklingsminister er tirsdag med til at lancere regnskovscertifikater på spillestedet Vega i København sammen med kendte danske bands, fremgår det af en pressemeddelelse mandag.

Regnskoven synger ikke på sidste vers. I 1980erne og 90erne var over 200.000 danskere med til at bevare tropeskove gennem køb af regnskovscertifikater.

De bevarede flere områder i Costa Rica i Mellemamerika og Ecuador i Sydamerika, som står der den dag i dag.

Nu sætter miljøorganisationen Verdens Skove, der dengang hed Nepen-thes, igen fokus på regnskoven med koncerter og events landet over.

Tirsdag aften spiller bl.a. Maria Timm, Roxy Jules, og CALLmeKAT op for regnskoven på Vega i København. Koncerten åbnes af udviklingsministeren.

– Kampen for at beskytte og redde regnskoven er en af de allervigtigste globale kampe. Selv om organisationer som Verdens Skove har gjort et stort stykke arbejde i mange år, svinder regnskoven stadig i bekymrende fart. Når man kæmper for regnskoven, kæmper man både for verdens klima, den enorme rigdom af unikke planter og dyr samt for den lokale befolknings ret og muligheder, siger Christian Friis Bach (R).

Den nye indsamling støtter bevarelsen af regnskoven i Nicaragua, et af de lande i verden hvor rydningen af regnskoven går hurtigst.

– Ved køb af at regnskovcertifikatet støtter du fattige bønder, som beskytter regnskoven. Det betyder, at man på en gang er med til at redde verdens dyrearter, bekæmpe fattigdom og forebygge globale klimaforandringer, siger Kristian Jørgensen, formand for Verdens Skove.

Handler også om klima

Verdens Skove håber, at koncerten kan være med til at sætte fokus på regnskoven op til klimaforhandlingerne i Durban senere på måneden. Rydningen af regnskoven er en af hovedårsagerne til klimaforandringerne.

– At købe et regnskovscertifikat er en meget direkte handling for at bremse klimaforandringer, som alle kan være med til. Samtidig er det en konkret måde at vise andre, at vi synes, der skal gøres noget, gør Kristian Jørgensen gældende.

FAKTA:

Musik for Verdens Skove, Lille Vega, tirsdag den 22. november. Dørene åbner kl. 18:30 og udviklingsministeren går på kl. 19. Entré: Betal hvad du vil. Adresse: Enghavevej 40 (ved Enghave Plads) Vesterbro i Kbn.
I november er der store støttekoncerter i Århus, København og Herning.
En mindre regnskov opsættes i Århus midtby i 10 dage, og en fotoudstilling af de bevarede områder bevæger sig landet rundt. Datoerne findes på www.redregnskov.dk
Regnskovsrydning er årsag til op til 1/5 af den menneskeskabte CO2-udledning ifølge FN’s klimapanel.
Flertallet af alle landjordens arter af planter og dyr lever i regnskoven.
Lige nu udryddes ca. 140 arter i gennemsnit om dagen.
Man bestemmer selv prisen på et regnskovscertifikat, men for 200 kr. kan man være med til at bevare et område som en god dansk villagrund.
Man kan også købe kalendere, plakater eller frø til en regnskovsplante, eller en CD, som støtter regnskovsbevarelsen.

Yderligere oplysninger hos:
Formand for Verdens Skove, Kristian Jørgensen. Tlf: 51 25 23 19
E-mail: [email protected]
Kampagnekoordinator, Steffen Rasmussen, Tlf: 26 19 52 78
E-mail: [email protected]
Leder af kommunikationsafdelingen, Tim Whyte, Tlf: 61 30 91 20
E-mail: [email protected]