Dansk dokumentar fra Bangladesh vinder filmpris i stor konkurrence

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Det er ikke kun i Berlin, dansk film vækker begejstring.

Under klimatopmødet i Durban i Sydafrika vandt Folkekirkens Nødhjælps dokumentarfilm ”Ringe i vandet” prisen som bedste film i ”Development and Climate Days Film Competition 2011”.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp mandag.

”Vi er meget stolte af, at vores film er blevet udvalgt blandt mange. Filmen har en humoristisk indgang til de alvorlige konsekvenser af klimaforandringerne i Bangladesh. Og den viser de mennesker, der lever med konsekvenserne. Men som mennesker – og ikke som ofre,” siger pressechef i Folkekirkens Nødhjælp, Lisbeth Engbo.

“Ringe i vandet” er optaget blandt nogle af de mest udsatte mennesker i Bangladesh, som på grund af klimaforandringer stadig hyppigere bliver ramt af massive oversvømmelser, storme og cykloner.

Filmen viser ifølge, hvordan lokale landsbyboere gør sig klar til at håndtere næste katastrofe ved at organisere sig og fordele ansvarsområder imellem sig. Folkekirkens Nødhjælp nødhjælp oplyser, at deres lokale partner RDRS arbejder i felten, mens EU har givet økonomisk støtte til det katastrofeforebyggende arbejde.

”Ringe i Vandet” er lavet af Søren Vestergaard Nielsen, Lene Ejg Jarbøl og Anne Mette Futtrup.

Se for “Ringe i vandet – katastrofeforebyggelse i Bangladesh”

[video:http://www.youtube.com/watch?v=5bYYBja3AGU]