Danmark i aftale med Brasilien om udviklingsbistanden

Forfatter billede

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har underskrevet en aftale om samarbejde mellem Danida og Brasiliens agentur for bistandssamarbejde, ABC.

En konsekvens kan blive mere eller mindre fælles dansk-brasilianske projekter. Det hedder i hvert fald i pressemeddelelsen fra udenrigsministeriet tirsdag, at aftalen “åbner… op for drøftelser om muligt projektsamarbejde i verdens fattige lande”.

Friis Bach er i disse dage i Brasiliens hovedstad Brasilia for at føre politiske samtaler om internationalt udviklingspolitisk samarbejde, herunder forberedelserne til FN’s topmøde om bæredygtig udvikling, Rio+20, der finder sted til juni i Rio de Janeiro.

Brasilien har allerede flere hundrede projekter i næsten 70 udviklingslande og ønsker at udbygge samarbejdet med lande som Danmark, der har årtiers erfaringer i internationalt u-landsvirke.

Samarbejdsaftalen sigter mod tættere dialog mellem Danmark og Brasilien samt øget samarbejde og udveksling af erfaringer indenfor udviklingsbistand.

Christian Friis Bach:

”Brasilien er en af de nye vigtige aktører i internationalt udviklings-samarbejde. Aftalen er et signal om en hel ny form for samarbejde med et mellemindkomstland som Brasilien”.

“Brasilien har solide erfaringer med tropisk landbrugsproduktion, energi, social udvikling og bekæmpelse af hiv/aids. Det kan vi og verdens fattige lande få gavn af med det nye samarbejde.”

Man kan se hele aftalen på
http://um.dk/da/~/media/UM/Danish-site/Documents/Danida/MoU%20dev%20en.ashx

Yderligere oplysninger hos:
Frej Jackson, presserådgiver, tlf.: 29 72 44 77