Avis: Minister lovede fattige indiske børn penge – beholdt dem selv

Forfatter billede

Kirkeminister Manu Sareen (R) har flere gange offentligt lovet at sende penge til et børnehjem i Indien, men beholdt i stedet næsten alle pengene selv, skriver dagbladet BT torsdag.

Under markedsføringen af kirkeministerens børnebog “Iqball Farooq og kronjuvelerne” lovede Manu Sareen i 2007 at donere tre kroner til børnehjemmet Child Fund Association i Bangalore for hvert solgt eksemplar.

Et år senere lovede Manu Sareen igen i Berlingske Tidende, at han ville donere penge til børnehjemmet. “Det er min måde at bekæmpe ulighed i Indien på”, sagde han dengang til avisen.

Men ifølge BT har Manu Sareen kun sendt ca. 2.000 kroner afsted. Ministerens børnebog er solgt i 7831 eksemplarer, og derfor burde børnehjemmet havde modtaget mindst 23.551 kroner.

“I dag kan jeg konstatere, at jeg har begået fejl i sagen. Det beklager jeg, siger Manu Sareen, som overfor avisen lover at betale, hvad han skylder.

En jurist i Forbrugerrådet siger, at hvis ministeren ikke sender de tre kroner af sted for hvert solgt eksemplar af sin børnebog, bryder han markedsføringsloven.

En stor del af børnene på “Child Fund Association” er forældreløse og kommer fra meget fattige familier. Børnehjemmet bruger donationer til medicin, tøj og mad, skriver BT.

Se også udbyggende oplysninger på
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/04/12/090459.htm