Haiti hårdt ramt af Sandy – kolera, madmangel og hjemløse

Forfatter billede

Inden superstormen ramte USAs østkyst, var Sandy en orkan, der trak et ødelæggende spor henover Caribien og ikke mindst Haiti med 170 km i timen, skriver DR online onsdag.

I tre dage hærgede Sandy Haiti med voldsomme oversvømmelser til følge – 52 er officielt meldt dræbt, mens mange endnu savnes.

370.000 står uden tag på huset eller hus i det hele taget i ø-nationem, der er det fattigste land på den vestlige halvkugle. Sandy smadrede tusindvis af hjem og telte, som mange stadig må bo i efter katastrofe-jordskælvet i 2010.

Den hårdtprøvede befolkning står tillige over for en fødevarekrise og en koleraepidemi “Der vil blive hungersnød. Det her en en katastrofe for landsbruget”, siger Kechner Toussaint, borgmester i Abricots, et hårdt ramt samfund på Haitis sydvestlige spids.

Mere end 70 procent af Haitis afgrøder er ødelagt af Sandy – det samme er store dele af de madreserver, landmændene havde, lyder det fra Haitis landbrugs-ministerium.

Haiti har siden jordskælvet været plaget af flere koleraudbrud, der har kostet 7.500 menneskeliv og berørte hundredtusinder af haitianere.

Siden Sandy er mindst 86 nye tilfælde af sygdommen rapporteret i hovedstaden Port-au-Prince.