Mellemfolkeligt Samvirke åbner kursuscenter i Ghana

Laurits Holdt

Mellemfolkeligt Samvirke åbner sit 10. globale uddannelsescenter – en såkaldt global platform. Her skal unge fra Ghana gives værktøjer til at skabe forandringer i lokalsamfundet. Bl.a. bliver der holdt iværksætter-kurser.

Den globale platform i Ghana er det 10. i rækken af uddannelsescentre, som Mellemfolkeligt Samvirke (MS) driver rundt om i verdenen. Uddannelse af unge, i nogle af verdens fattigste lande, er en del af Mellemfolkeligt Samvirkes strategi om at skabe et retfærdigt og bæredygtigt verdenssamfund. Sådan skriver organisationen i en pressemeddelelse torsdag.

Centret ligger i den nordlige by Tamale og åbnede 1. december 2013.

Uddannelse og motivering

Som på de andre uddannelsescentre vil MS også her uddanne og motivere unge til at skabe positiv forandring i deres lokalsamfund. De unge vil lære at mobilisere andre unge gennem kampagner og sociale medier, som sætter fokus på nogle af de udfordringer, de står overfor.

På uddannelsescenteret i Ghana kan de unge blandt andet få støtte til at føre deres iværksætterdrømme ud i livet. Som mange afrikanske lande er Ghana plaget af en tårnhøj ungdomsarbejdsløshed, derfor er det afgørende, at de unge får redskaber til selv at tage kampen mod arbejdsløsheden op, hedder det i pressemeddelelsen.

”Vi vil være med til at skabe job for de mange unge, der står uden for arbejdsmarkedet. Et af de kurser, vi vil tilbyde de unge er uddannelse i iværksætteri. Alle har ret til at arbejde, og vi støtter de unge i at organisere sig og kræve deres rettigheder. Det er vigtigt at vise dem, at de kan opnå indflydelse ved at engagere sig,” siger Peter Christiansen, Uddannelses- og udviklingschef hos Mellemfolkeligt Samvirke.

Forsøger at nå unge fra alle samfundslag

På baggrund af en bred global erfaring underviser Mellemfolkeligt Samvirkes ansatte på platformene i menneskerettigheder, globalt medborgerskab, kampagnetilrettelæggelse, iværksætteri, frivillighed, kommunikation og sociale medier.

I tæt samarbejde med lokale organisationer forsøger Mellemfolkeligt Samvirke at nå unge fra forskellige samfundslag, civilsamfunds-organisationer og lokale virksomheder.

”De unge, der deltager på vores kurser, kommer både fra landet og byen. Vores partnerorganisationer har stor erfaring med at nå ud til nogle de af fattigste unge og involvere dem i kampen for deres rettigheder. Det er langt fra kun de ressourcestærke unge, som deltager i kurserne på det nye uddannelsescenter. Et af vores konkrete initiativer, som vi har haft succes med i andre lande, er, at få flere unge til at være aktive i deres skolebestyrelser. På den måde er de selv med til at ændre samfundet omkring dem,” siger Peter Christiansen.

Udover Ghana har Mellemfolkeligt Samvirke også uddannelsescentre i København, Nepal, Myanmar, Jordan, El Salvador samt to i Kenya og to i Tanzania. Her modtager over 4000 frivillige og professionelle undervisning og træning hvert år. Planen er også at åbne platforme i Palæstina, Egypten og Bangladesh.

Læs mere om Mellemfolkeligt Samvirkes globale platforme på www.ms.dk/kurser/udlandet