Frivillig-café skaffede over 350.000 kr. til u-landene i 2013

Forfatter billede

Mellemfolkeligt Samvirkes non-profit café, bar og koncertsted, “Mellemrummet”, på Nørrebro i København har igen givet overskud, dennegang på 356.994 kr. i 2013. Pengene går til arbejdet for at afskaffe den globale fattigdom, skriver organisationen i en pressemeddelelse fredag.

Overskuddet er skabt af 150 frivillige året igennem, der udover at servere Thy-pilsnere og kaffe arrangerer en stribe kulturelle arrangementer. Mellemrummet åbnede i 2010.

“Det er fantastisk, at folk er villige til at investere deres tid og gode energi her”, siger Mellemrummets daglige leder Maja Bech Gregersen og uddyber:

“Det gælder både som bartendere og med planlægningen af de mange koncerter og arrangementer, men også med hvordan vi skal indrette os, og hvad vi skal have i sortimentet. Det er en meget særlig gruppe af engagerede unge”.

Omkring 30 frivillige trækker det tungeste læs, mens andre nøjes med tre vagter bag baren hver måned.

Det giver en særlig stemning, at alle medarbejdere i cafeen til enhver tid er der, fordi de har lyst, ikke fordi de skal. Caféen på Ravnsborggade 11 vil gerne skabe et rum for mangfoldighed, engagere gæsterne og samtidig formidle viden om udviklingsarbejde, hedder det.

Kernepublikummet består af globalt engagerede unge, der sætter pris på at få åbnet øjnene for verden omkring dem, mens de nyder udvalget af økologiske drikkevarer og snacks.

I Mellemrummet kan gæster hver mandag i februar krumme tæer eller slå latteren løs til stand-up, ligesom der er koncerter på programmet og den 27. februar inviterer Master Fatman til LP-komsammen.

I løbet af året vil MS-cafeen bidrage til flere af byens særlige festivaler såsom Distortion og Copenhagen Jazz Festival.

Man kan holde sig opdateret om caféens arrangementer på Facebook siden https://www.facebook.com/mellemrummet?fref=ts