Skjulte optagelser afslører: Benetton kendte til forholdene i Rana Plaza

Forfatter billede

Modefirmaet Benetton kendte både til børnearbejde og andre horrible forhold i Rana Plaza og på andre fabrikskomplekser i Bangladesh. Det afslører en ny dokumentarfilm om tragedien, der kostede 1134 mennesker livet.

Skjulte optagelser i en ny dokumentarfilm viser ledende Benetton-ansatte forsvarer børnearbejde op til 12 timer om dagen på de livsfarlige tekstilfabrikker i Bangladesh.

Filmen, der hedder ”Made In Italy”, underbygger mange af de forhold, som Danwatch sætter fokus på i en ny rapport, der blev offentliggjort onsdag i forbindelse med årsdagen for kollapset af tekstilfabrikken Rana Plaza.

Optagelserne afslører, at det internationale modefirma Benetton kendte til børnearbejde og horrible arbejdsforhold i Rana Plaza og på andre fabrikker i Bangladesh, skriver Danwatch i en pressemeddelelse.

“Vi ved, at der arbejder børn på fabrikkerne, men selv missionærerne er glade for, at de er der, for så er de ikke på gaden”, siger en af to landechefer for Benetton på optagelserne.

Filmen viser børn under 14 år, som arbejder op til 12 timer om dagen på trods af, at det er stik imod FN’s Børnekonvention og Benettons egne retningslinjer for social ansvarlighed.

Se filmen på Danwatchs hjemmeside: http://www.danwatch.dk/da/artikler/film-made-italy/356