Obama sender penge mod syd for at standse indvandring

Forfatter billede

Den illegale indvandring til USA stiger eksplosivt i øjeblikket, og præsident Barack Obama forsøger at løse problemet ved at sende 162 millioner dollar, eller knap 900 millioner danske kroner, til de fattige mellemamerikanske lande Honduras, El Salvador og Guatemala.

Hensigten er at stoppe noget af den omfattende vold, som tvinger folk til at flygte. Regionen er hårdt plaget af banderelateret vold som følge af narkotransport fra især Colombia mod Mexico og siden USA, skriver DR online lørdag.

Ud over forsøget på at forbedre sikkerheden i regionen har USA oprettet særlige opsamlingslejre ved den mexicanske grænse for at forhindre de illegale flygtninge i at komme ind i landet.

Turen frem til det forjættede USA koster hvert år mange menneskeliv, og 52.000 uledsagede børn er ankommet til grænsen siden oktober sidste år; det er en vigtig grund til den nye indsats.

“En ting er voksne flygtninge, men uledsagede børn er noget helt andet. Man har virkelig fået øjnene op for, at det her er et stort, reelt problem, vurderer Johannes Langkilde, som er DRs korrespondent i området.

Udmeldingen fra Det Hvide Hus kom fredag og var således en del af verdensflygtningedagen.