Afrikas nye køkken
Ny serie om nye kulinariske tendenser i afrikanske lande. Første afsnit blev vist 20.april på DRK og kan ses på DR's hjemmeside. De følgende afsnit kan ses de kommende torsdage.
I torsdags var der premiere på Danmark Radios nye serie 'Afrikas nye køkken'. Madhistorikeren Asmus Gamdrup P. Jensen rejser rundt på kontimentet for at undersøge nye kulinariske tendenser.
I den første udsendelse befinder vi os i Angolas hovedstad Luanda, hvor vi møder den angolske kok Rui Sa, der er uddannet i Portugal, og som senere er vendt tilbage til Angola. Med sine erfaringer fra europæiske gourmet restauranter arbejder han nu for at gøre mad til kunst i Angolas hovedstad med udgangspunkt i angolske råvarer.
De kommende afsnit vil tage seerne med til Etiopien, Ghana, Marokko. Mauritius og Sydafrika.
Serien om de nye afrianske kokke minder i sit koncept og format meget om tidligere serier, som Danmarks Radio har sendt om Afrika. Tag for eksempel serien 'Afrika er det nye sort', hvor værten Chris Pedersen tog seerne til forskellige lande for at møde unge kreative designere og modeskabere.
Ligesom i det første afsnit af den aktuelle serie om kokke og mad, var det også karakterisktisk i serien 'Afrika er det nye sort', at det var afrikanere fra diaspora, der blev fremhævet.
Ligesom kokken i Angola vender hjem fra udlandet og introducerer nye måder at tænke på mad, var der også i 'Afrika er det nye sort' flere eksempler på designere, der er opvokset i vesten, og som vender tilbage til Afrika og skaber noget nyt, ved at blande deres erfaringer fra Europa eller USA med lokale forhold i det pågældende afrikanske land.