Tid: 05/06/2015 19:00 til 05/06/2015 19:00

Sted: Spillestedet Global Copenhagen, Nørre Allé 7 (i gården bag VerdensKulturCentret), København N

Arrangør: N/A

Indisk scenebrag: Barmer Boys med Rajasthani folk & sufi

Global Copenhagen & Distortion Club præsenterer aftenens koncert med indisk-amerikanske DJ Spincycle som support.

Forsalg: 80 kr. (inkl. gebyr)

Entré i døren: 80 kr. Studerende: 60 kr.

Hindustan Times: En stemme, der skal høres

Omdrejningspunktet hos Barmer Boys er sanger Manga ‘Mangey’ Khan, der med sin kraftfulde og passionerede stemme både mestrer opløftende bryllupssange og ekstatiske sufi-hymner. Udover Mangey, der også spiller harmonium, består gruppen af de to percussionister Tarif Khan og Rais Khan.

Tarif lægger det rytmiske fundament på håndtrommen dholak, mens Rais brillierer på instrumenter som den indiske jødeharpe morchang og de kastanet-lignende khartaal’er, ligesom han også er en habil human beatboxer.

Barmer Boys’ debutalbum At Home udkom i 2012 på det anerkendte pladeselskab Amarrass Records og fik fremragende anmeldelser. Det britiske musikmagasin Songlines skrev bl.a., at “Mangey Khan has one of those incandescent Sufi voices that incite ecstasy”, og ifølge indiske Hindustan Times er Khans stemme så overvældende, at den skal høres, før end man tror det.

De tre Barmer-drenge har spillet musik fra barnsben og fører publikum gennem sange om fred, kærlighed og livet i Indien. Sidste år turnerede gruppen for første gang internationalt og besøgte f.eks. Roskilde Festival, hvor deres intense liveshow vakte begejstring.

Før og efter koncerten sørger Ankur Malhotra aka DJ Spincycle for et eklektisk mix, der forener globale rytmer med dub, house og funk. Udover at være en rutineret vinyl-DJ er Ankur producer, studieteknikker og den ene grundlægger af Amarrass Records.

Hans seneste projekt er et live-samarbejde med Barmer Boys, hvor han underbygger gruppens sange med elektroniske beats og effekter.

Se også http://www.globalcph.dk/component/content/article/29-the-cms/720-barmer-…

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender