Tid: 28/05/2015 14:00 til 28/05/2015 16:00

Sted: KU.BE, Marguerite Vibys Plads 5-12, Frederiksberg

Arrangør: N/A

Fra isolation til udvikling – Burma i en skrøbelig virkelighed

Gratis adgang og alle er velkomne. Seminaret foregår på engelsk

Tilmelding dog nødvendig senest onsdag d. 27. maj. Tilmelding på

https://missioneast.wufoo.com/forms/tilmelding-fra-isolation-til-udvikli…

Dybt inde i Burmas ufremkommelige skove og udfordrende infrastruktur drives der i Chin-staten projekter af danske NGOer, som trods landets skrøbelige situation søger at skabe en bedre fremtid for de lokale sammen med lokale partnere.

Burma eller Myanmar blev selvstændigt i 1948 og har siden været plaget af utallige kriser, hvor mindretal har levet i isolation fra omverdenen og i nogen grad stadig gør det.

Med mediernes fokus på de mange bådflygtninge fra landet er det vigtigt og relevant at tale om, hvad der kan gøres for at sikre, at burmeserne har de rigtige kompetencer for at skabe udvikling i fødelandet.
 
Repræsentanter fra Mission Øst, BaptistKirken i Danmark og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling vil fortælle om deres respektive erfaringer indenfor specifikke ekspertiseområder med fokus på udvikling.

Mai Ki på besøg

Til mødet vil Mai Ki, repræsentant fra Mission Østs partner, Mara Evangelical Church Development Department Myanmar, fortælle om sine erfaringer med at skabe lokal udvikling.

Mai Ki måtte selv som ung kæmpe for at få en uddannelse. Som den yngste af seks søskende, hvor kun brødrene gik i skole, plagede hun i flere år sin far om at komme i skole.

Det gik han med til, og som ung rejste Mai Ki til Indien, hvor hun færdiggjorde en master i teologi. Nu er hun tilbage i sin hjemby, hvor hun er ordineret som den første kvindelige præst i Maras Evangeliske Kirke.

Mai Ki fortæller om de mange udfordringer og muligheder i udviklingsarbejdet og ledsages af biskop ved Maras Evangeliske Kirke, Sa E Hmo.

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender