Tid: 26/09/2015 21:00 til 26/09/2015 21:00

Sted: Spillestedet Global Copenhagen, Nørre Allé 7 (i gården bag VerdensKulturCentret), København N

Arrangør: N/A

Rå og tør ørkenrock fra Sahara

Det musikalske fundament udgøres af de to guitarister Daira – et af de oprindelige medlemmer i Terakafts berømte broderband Tinariwen – og hans nevø Sanou, der i fællesskab leverer hypnotisk vuggende guitarriffs. 

Dørene åbnes kl. 21.00. Koncert fra kl. 22.00

BILLETTER på  http://www.billetboxen.dk/event.php?id=2407

“Karavanen”

Terakaft, der betyder “karavanen” på tamasheq, udgav tidligere i år deres femte album Ténéré (“Alene”) produceret af Justin Adams.

Albummet er deres mest rockede til dato, men samtidig det mest personlige og poetiske. Tekstmæssigt kredser sangene om konflikten i det nordlige Mali og blev ifølge bandet selv født ud af et behov for at bevare forstanden i en tid, hvor drømme og håb er gået tabt. 

“Jeg beder enhver broder, som holder af sit land, om at holde op med at sige negative ting, der ødelægger vores folk”, synger Daira.

Terakafts fem år gamle album Aratan N Azawad såvel som opfølgeren Kel Tamasheq udtrykte håb om en lysere fremtid, men i dag står bandet tilbage med følelsen af at være ténéré – alene.

Musikalsk er der dog på ingen måde tale om en resignation fra Terakafts side, og ifølge anmelderne har bandet aldrig lydt bedre.

Det britiske dagblad The Guardian sammenfatter Ténéré med overskriften “rockier, angrier, irresistible” og skriver, at mærkatet “desert blues” ikke yder retfærdighed til Terakafts store diversitet.

Herhjemme får pladen fem ud af seks stjerner af Gaffas Torben Holleufer, der kalder den “en af genrens bedste nogensinde”.

Se også

http://globalcph.dk/terakaft-mli

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender