Tid: 24/10/2015 17:30 til 24/10/2015 21:00

Sted: Operaen, Københavns indre by og Nikolaj Kunsthal

Arrangør: N/A

FN bliver 70 – og det skal fejres

Den 24. oktober 2015 er det præcis 70 år siden, FN-pagten trådte i kraft. Dengang gik verdens lande sammen om at forpligte sig til fred, menneskerettigheder og udvikling. Fordi de troede på globalt ansvar. 

Kom og fejr det med os, når vi fejrer FN sammen med resten af verden, skriver FN-forbundet.

PROGRAM

17.30 Foyerkoncert med Peerish i Operaen, Ekvipagemestervej 10, Christianshavn (havnebus fra Nyhavn)

Musiker og forfatter Per Bloch / Peerish skaber en skræddersyet hybridkoncert til Operaens foyer, hvor klassisk, rytmisk og elektronisk musik møder oplæsning i operaens unikke rum.

En sammensmeltning af oplæsning fra hans roman “Ti, tyve, tredive” samt nyskrevet materiale og musik fra hans udgivelser – bl.a. fra det kommende album Babel, som vil bestå af syv kærlighedssange på syv sprog.

Babel er baseret på værdierne åbenhed, flertydighed og samarbejde. Søsat af en dansker, men realiseret af flere end 25 aktører fra hele verden med flere end 15 nationaliteter. Et passende afsæt for fejringen af FN-dagen.

Følg med i projektet og få smagsprøver på www.facebook.com/Peerish – www.stimuli.dk/Peerish – www.instagram.com/Peerish
 
18.45 Fakkeltog gennem indre by

Vi går fra Operaen mod Kunsthallen Nikolaj, der – sammen med næsten 100 andre kendte bygninger og vartegn i 35 lande – lyser blåt på FN-dagen. I København vil også Tivoli og Den lille Havfrue lyse blåt. 

Ruten er på 2,3 km. Du er velkommen til at slutte trop, når som helst undervejs. Vi går fra Operahuset ad Ekvipagemestervej – Takkeloftsvej – Proviantbroen – Trangravsbroen – Strandgade over Wildersbro – Torvegade – Knippelsbro – Børsgade – Holmens Bro – Ved Stranden – Højbro Plads – Store Kirke Stræde – Nikolaj Plads (bag Østergade på Strøget).
 
19.30 Suppekøkken og festtaler i Kunsthallen Nikolaj, Nikolaj Plads 10, København

Imens Stine Bosse og Jørgen Estrup taler, sørger Rub & Stub for varm suppe.

Rub og Stub er et not-for-profit spisehus, der drives udelukkende af frivillige, og er en del af Dansk Flygtningehjælp. Spisehuset arbejder aktivt for at bekæmpe madspild ved at bruge de fødevarer, som fødevareindustrien ikke får solgt.

”Med madspild mener vi ikke skrald, som allerede er kasseret og gammelt. Vi fanger varerne, inden udløbsdatoen overskrides og følger de samme sundhedsregler som alle andre spisesteder. Overskudsvarer er de fødevarer, som butikkerne ikke kan sælge af forskellige årsager, f.eks.ren æstetisk frasortering fra standardformer eller overskydende sæsonvarer”, hedder det.

Læs mere om dem og konceptet på www.spisrubogstub.dk
 
21.00 Siger vi tak,

fordi du var med til at fejre FN-dagen og FN’s 70 års fødselsdag.
 
Yderligere oplysninger hos: 
 
Anne Marie Wium-Andersen, FN-forbundet
Kommunikations- og informationsmedarbejder
Tlf.: 33 46 46 90 / 20 73 52 29. E-mail: [email protected]

web: www.fnforbundet.dk

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender