Tid: 27/01/2016 19:00 til 27/01/2016 20:30

Sted: Davids Samling, Kronprinsessegade 30 (løber forbi Kongens Have), København K

Arrangør: N/A

Manu Sareen om “Mit Indien”

Foredrag i Davids Bazar af Manu Sareen

Billetpris 50 kr.

Billetter kan købes i museets butik eller på www.billetlugen.dk via www.davidmus.dk

Museet er åbent før og efter alle arrangementer. Gratis entré til museet

Manu Sareen er tidligere minister og forfatter til adskillige børnebøger. I efteråret 2015 udgav han sin selvbiografi ‘Manu’ fra Politikens forlag.

Manu Sareen (født 16. maj 1967 i Punjab i Indien) er en dansk politiker, og tidligere minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

Tidligere har han været statsrevisor og gruppeformand og dermed politisk leder for Det Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation.

Sareen voksede op på Amager, hvor familien flyttede til fra Indien i 1970. Han er uddannet socialpædagog og konfliktmægler; var fra 1997 ansat i Døgnkontakten/Etnisk konsulent-team og fra 1999 tilknyttet Københavns Kommune som etnisk konsulent.

Han er foredragsholder og underviser, ligesom han har skrevet flere bøger, bl.a. en bog om tvangsægteskaber. Han er skilt fra Anya Degn Sareen, med hvem han har tre børn.

Ministertiden

Fra 3. oktober 2011 til 28. juni 2015 var han den første mandlige minister for ligestilling. Han blev samtidig den første danske minister med en ikke-europæisk baggrund og en af de få ministre, der sad hele perioden under SR(SF)-regeringen.

Som kirkeminister markerede Sareen sig med de såkaldte "homovielser" (vielse i kirke af homoseksuelle) og kirkelukninger. Som ligestillingsminister markerede han sig i debatten om kvindekvoter.

Ved Folketingsvalget 2015 blev Sareen slået af Ida Auken i Københavns Storkreds.

Børnebogsforfatter

I 2006 debuterede Sareen som børnebogsforfatter, og i 2007 udgav han den 2. bog i serien om Iqbal Farooq. Siden er det blevet til flere bøger i Iqbal Farooq-serien.

I 2010 begyndte han med frie gendigtninger af H.C. Andersen-eventyr: Hvad fætter gør er altid det rigtige (2010) og Klods-Hassan (2011) baseret på henholdsvis Hvad fatter gør er altid det rigtige og Klods-Hans.