Tid: 10/02/2016 10:00 til 10/02/2016 13:00

Sted: DIEH Hub, Overgaden Oven Vandet 10, Christianshavn, København

Arrangør: N/A

Sådan får fødevaresektoren fod på etikken

Fødevare- og detailvirksomheder, fagbevægelsen og NGOer inviteres til debat om migrantarbejde i fødevaresektoren.

Det sker på baggrund af tomat-rapporten, som man kan hente (downloade) fra

http://www.dieh.dk/dyn/resources/News_Content/file/1/251/1449485477/ieh-report_due-diligence-in-agricultural-supply-chains_italian-tomato-products.pdf

Kom og hør nærmere om de konkrete problemstillinger, hvor Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) trækker tråde til generelle udfordringer i fødevaresektoren og præsenterer konkrete anbefalinger til fødevaresektoren om, hvordan man får fod på etikken.

Deltagelse:

Fødevare- og detailvirksomheder, NGOer og fagbevægelsen.

Tilmelding på

http://www.dieh.dk/arrangementer-ny/15

Program:

10:00 – 10:10

Velkomst og introduktion v. Mette Boye, Direktør i DIEH.

10:10 – 10:20

Bag om rapporten: Counteracting exploitation of migrant workers in Italian tomato production.

10:20 – 10:50

Tæt på de konkrete problemstillinger i den Italienske tomatindustri samt Q/A v. Kathrine Ladefoged Lenschau, journalist på DR Madmagasinet.

10:50 – 11:00

Pause.

11:00 – 11:30

Etik på dåse. Coops indsats over for leverandørerne samt Q/A v. Kathrine Lykke Kirk, CSR Konsulent i Coop Danmark.

11:30 – 12:00

Problemstillingen i dansk perspektiv – fra italiensk til dansk landbrug samt Q/A v. Jesper Nielsen, International Rådgiver i 3F.

12:00 – 12:15

Opsamlende debat.

12:15 – 13:00

Frokost & networking

Mere om DIEH på www.dieh.dk