Tid: 10/03/2016 14:00 til 10/03/2016 16:00

Sted: DIIS, Danish Institute for International Studies, Auditoriet, Gl. Kalkbrænderi Vej 51 A (nær Nordhavn S-station), Østerbro, København

Arrangør: N/A

Staur, Bygbjerg og Engberg-Pedersen om den nye globale sundhedsdagsorden

 
Seminaret afvikles på dansk og live-streames på www.diis.dk

 

Deltagelse er gratis, men tilmelding påkrævet. Benyt venligst vores online tilmeldingsformular på
 
https://conferencemanager.events/Denglobalesundhedsdagsordenfremmod2030/sign-up.html
 
Og gør det senest onsdag 9. marts kl. 12.00.

Baggrund

 

Med udgangspunkt i 2015-målene nr. 4, 5 og 6 er det over de seneste 15 år lykkedes at knække kurven af nye hiv-smittede og sikre et klart fald i børne- og mødredødeligheden.

Nu har vi med mål nr. 3 i den nye udviklingsdagsorden for de næste 15 år, som blev vedtaget af verdenssamfundet i september i fjor, fået et nyt globalt sundhedsmål (”Ensure healthy lives and promote well-being for all at all ages”).

Dette mål er med sine 13 delmål langt bredere og mere komplekst. Hvad bliver de afgørende udfordringer på den globale sundhedsdagsorden frem mod 2030?

 

Vil det lykkes at få bugt med de store smitsomme sygdomme hiv/aids, malaria og tuberkulose? Hvor stort et problem udgør såkaldte livsstilssygdomme (fedme, sukkersyge m.v.) på sigt?  

Hvordan håndterer vi nye sundhedsudfordringer som Antimikrobiel resistens (nye modstandsdygtige bakteriestammer)? Og hvordan forhindrer vi nye globale pandemier i at udvikle sig og reelt lamme verdensøkonomien?

Effektive sundhedssystemer står højt på enhver regerings dagsorden, og både forventninger og omkostninger stiger. Udfordringernes grænseoverskridende karakter gør samtidig, at man ikke kun kan tænke i nationale løsninger. Det har H1N1 og senest ebola-krisen og Sika-virussen vist. 
 
Alt tyder på, at risikoen for globale pandemier bliver stadig større, og at der er behov for en mere fokuseret indsats til støtte for de lande, der ikke kan klare det selv. Det stiller krav til den internationale sundhedsarkitektur og –finansiering, men åbner også mulighed for større involvering af private aktører.

 

Talere

 

Carsten Staur, Danmarks FN-ambassadør i Genève, medlem af bestyrelsen for Den Globale Fond til bekæmpelse af Aids, Tuberkulose og Malaria samt WHO og UNAIDS.

Ib Bygbjerg, Professor, Københavns Universitet.

 
Lars Engberg-Pedersen, Seniorforsker , DIIS.

 


Program

 

Læs videre på 
 
http://www.diis.dk/event/globale-sundhedsdagsorden-frem-2030