Tid: 16/03/2016 17:00 til 16/03/2016 19:00

Sted: Østerbrohuset, Salen, Århusgade 103 (ved Nordhavn S-station), Østerbro, København

Arrangør: N/A

Debatmøde: Fra monarki til demokrati i Bhutan – en succeshistorie?

Parlamentsmedlem Lekey Dorji fra Bhutan vil sammen med direktør Bjørn Førde, Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD), og tidligere folketingsmedlem og minister Lars Barfoed (K) debattere de senere års politiske udvikling i Bhutan. 

Mødet er åbent for alle interesserede. Det er gratis at deltage, men der kan købes kaffe/the. Mødet foregår på engelsk.

Både Bjørn Førde og Lars Barfoed har flere gange besøgt Bhutan, senest i 2015. Bhutan har modtaget omfattende dansk udviklingsbistand, men er nu ude af Danida-klubben, da landet anses for at være for “rigt”.

Lekey Dorji blev valgt til Nationalforsamlingen i Bhutan i juli 2013 ved landets andet parlamentsvalg efter vedtagelsen af den demokratiske forfatning i 2008.

Før valget var han uafhængig valgforsker og publicerede et omfattende dokumentationsstudie af det første kommunale valg i landet i 2011: ’Democracy Up-Close’ (Thimphu, 2012).

Han tilsluttede sig det dav. oppositionsparti People’s Democratic Party (PDP), da det kun havde to ud af de 47 pladser i Nationalforsamlingen, men blev valgt ind, da PDP (sammen med koalitionspartnere) vandt 32 pladser, og dermed flertallet og regeringsmagten i 2013, mens det tidligere regeringsparti DPT gik tilbage til 15 pladser.

Den tidligere oppositionsleder Tshering Tobgay har siden været Bhutans statsminister.

På mødet vil de tre paneldeltagere hver give et oplæg, og der er mulighed for at stille spørgsmål og kommentere fra salen.

Dirigent vil være Henrik A. Nielsen, tidligere chef for Danmarks Repræsentationskontor i Thimphu. Mødet er arrangeret af Dansk-Bhutanesisk Venskabsforening, og besøget støttes af DIPD.

DIPD bistår med statslige midler og på anden vis bl.a. samarbejde mellem danske politiske partier og søsterpartier i Den 3. Verden.

Yderligere oplysninger fås på www.bhutan.dk