Tid: 16/04/2016 14:00 til 16/04/2016 17:00

Sted: Fra Axeltorv over for Tivolis hovedindgang til Blågårds Plads, Nørrebro, København

Arrangør: N/A

Demonstration mod USA: Ophæv Cuba-blokaden NU

 

Det bliver en baglæns demonstration, skriver arrangøren:  På Axeltorv er vi i 2016…… Derfra går vi baglæns – både i demonstrationen og i tid. Demonstrationen vil føre os tilbage til 3. februar 1962 – den dag blokaden blev indført – når vi omkring 15.30 når frem til Blågårds Plads.

Det hedder opfordrende videre:

KOM klædt i Cubas farver: Rødt og blåt og hvidt!

KOM og lyt til tre cubanere, der fortæller, hvordan blokaden har ramt dem selv, deres familie og deres land. Og oplev på Blågårds Plads en symbolsk ophævelse af blokaden.

KOM og lyt til talerne: Christian Juhl, MF og Enhedslistens u-landsordfører og et medlem fra Socialdemokraterne i Folketinget (inviteret)

KOM og bak op om kravet om, at præsident Barack Obama omsætter sine ord og løfter til handling og ophæver blokaden mod Cuba.

KOM til demonstrationen med start på Axeltorv kl. 14 og program på Blågårds Plads fra klokken 15.30 til 17.

Miguel Baez og bandet "La Resaca Social" vil spille cubanske og latinamerikanske sange.

Dansk-Cubansk Forening står bag demonstrationen, som støttes af Enhedslisten og Enhedslistens Latinamerikagruppe samt af DKP, KP, KPiD og Hands Off Venezuela samt herboende cubanere.

Dansk-Cubansk Forening har omkring 700 medlemmer og en række fagforeninger er kollektive medlemmer.

Denne dag er alle medlemmer og ikke-medlemmer velkomne til at gå med og støtte kravet om, at verdens længste blokade nu ophæves.

I 24 år i træk har en næsten enstemmig FN-generalforsamling vedtaget en resolution, der kræver, at USA ophæver blokaden, som “har kostet Cuba over 800 milliarder dollars”.

Hvis USA udbetalte fuld erstatning for alle Cubas tab på grund af blokaden, ville hver anden cubaner blive millionær målt i danske kroner, gøres det gældende.

På Axeltorv vil der være en tale og musik. En cubaner vil berette om, hvordan blokaden rammer Cuba i dag, om, hvordan Obamas løfter om at ophæve blokaden er “mere snak end realitet”. På Axeltorv er vi i 2016…… Derfra går vi baglæns – både i demonstrationen og i tid. Demonstrationen vil føre os tilbage til 3. februar 1962. 

Den dato er en “skammens dag for USA”, hedder det. Da underskrev dav. præsident John F. Kennedy det første dekret om blokaden mod Cuba, som siden er strammet.

På Blågårds Plads vil en cubaner fortælle, hvordan blokaden ramte hendes familie i hendes barndom og ved en lille happening vil deltagerne i demonstrationen symbolsk tilintetgøre det dekret, som Kennedy underskrev for 54 år siden og ophæve blokaden.

 

Yderligere oplysninger hos:

Sven-Erik Simonsen, tlf.  60 69 22 52

Dansk-Cubansk Forening

Tlf: 38 10 15 50