Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Hvordan klimatilpasser NGOerne deres projekter?

De fleste Danske NGOer har i dag god forståelse for de udfordringer, som klimaforandringer udgør for deres samarbejdspartnere og målgrupper i u-landene. Men det er stadig en udfordring for de fleste, hvordan klimatilpasning konkret indarbejdes i programmer og projekter.


De fleste Danske NGOer har i dag god forståelse for de udfordringer, som klimaforandringer udgør for deres samarbejdspartnere og målgrupper i u-landene. Men det er stadig en udfordring for de fleste, hvordan klimatilpasning konkret indarbejdes i programmer og projekter.

Hvordan kommer man i gang med at gennemtænke sine indsatser og deres langsigtede indvirkning i et foranderligt klima med alle de implikationer det har for adgang til ressourcer og services? Hvad findes der allerede af værktøjer og tilgange, som kan hjælpe i denne proces? Skal klimatilpasning indarbejdes i eksisterende projekter eller i nye programmer?

CARE Danmark og WWF Verdensnaturfonden har med støtte fra NGO-forum tilrettelagt et kort træningsforløb, der har til hensigt at besvare disse spørgs-mål og hjælpe deltagerne i gang med at få indarbejdet klimaforandringer i projekter og programmer.

Tid: Torsdag den 18. november, kl 08.30 til 17.00

Sted: IBIS, Nørrebrogade 68 B, 3. sal (ingen elevator), Nørrebro Kbn

HVAD kan man få ud af træningen?

Deltagerne indføres i det teoretiske grundlag for klimatilpasning som tilgang i udviklingssamarbejde, samt bliver introduceret for værktøjer og metoder til at indarbejde klimatilpasning i projekter og programmer.

Efter den første heldags træning er der mulighed for at arbejde videre individuelt eller i grupper med online supervision fra underviserne og med en afsluttende opsamlings træning i først kvartal af 2011.

HVEM kan deltage?

Træningen retter sig primært mod medarbejdere, der i deres arbejde konkret skal håndtere indarbejdelsen af klimatilpasning i organisationens projekter og programmer – men også kommunikationsfolk eller programledere med overordnet strategi ansvar kan få glæde af træningen.

TRÆNERNE er internationale undervisere med stor erfaring indenfor klimatilpasning.

Hele træningen vil foregå på engelsk.

TILMELDING skal ske til e-mail [email protected] senest fredag den 29. oktober 2010.

Der opkræves et gebyr på 150 kr. pr. deltager.

Da antallet af deltagere er begrænset gælder først til mølle princippet – dog vil der være en begrænsning på max. 2 deltagere pr. organisation. Frokost er inkluderet.

Et detaljeret program for træningen samt instrukser til forberedelse vil blive sendt til deltagerne ca. 2 uger inden træningen.

Yderligere oplysninger hos:
Jacob Fjalland, Senior Advisor
Climate Change and Sustainable Production
WWF Denmark – Verdensnaturfonden
Svanevej 12, 2400 Kbn NV
Tlf. 35 24 78 69 og mobil 26 52 23 32
E-mail: [email protected] og web: www.wwf.dk