Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Menneskefestival om drømme og visioner

Mød også Aihua Yan (Kina), Jan Pêt Khorto (Syrien), Tomas Lagermand Lundme, Bent Melchior, Kirsten Thorup og teatergruppen Asterions Hus (DK) samt mange flere.


Mød også Aihua Yan (Kina), Jan Pêt Khorto (Syrien), Tomas Lagermand Lundme, Bent Melchior, Kirsten Thorup og teatergruppen Asterions Hus (DK) samt mange flere.

Festival om drømme og visioner på Vesterbro og Christianshavn med erindringsværksted, højskoleaften, fremtidsværksted, en fotografi- og maleriudstilling, en aften om livsfortællinger, en erindrende musikalsk forestilling, en anderledes gudstjeneste og som afslutning: PENs årlige litterære havefest.

Festivalprogram

TORSDAG den 11.8.
Erindringsværksted, Vesterbro Naturværksted, kl. 14-16.30
(Saxogade 17, i den nordlige ende af Saxoparken ved siden af Apostelkirken)
Festivalåbning med Bent Melchior, der fortæller om hvad vi kan bruge vores erindringer og erfaringer til. Lauritz Algreen-Petersen fortæller ud fra sine første erindringer om at være krigsbarn. Gwynneth Llewellyn fortæller om fred og forsoning. Mød de to gamle skuespillere Ebba Nørager og Paul Hüttel og oplev dem i et uddrag fra énakteren ”Den Sidste Aften” af Michael Svennevig, der går tæt på de sidste illusioner og drømme.
Arr: Anne Hjælmsø (forfatter) og Malene Rose (fortæller)

Højskoleaften med livshistorier, Mødestedet, kl. 18-21
(Valdemarsgade 14, 3. sal.)
Hør stemmer fra nær og fjern. Mennesker fra forskellige lande beretter om deres liv, og om det som optager dem. Med fællesspisning først.

FREDAG den 12.8.
Fremtidsværksted, Vesterbro Naturværksted, kl. 15-17
(Saxogade 17, i den nordlige ende af Saxoparken ved siden af Apostelkirken)
Velkommen i Fremtidsværkstedet. En eftermiddag med tatoverede drømme og visioner for unge og gamle – og dem indimellem. Malene Rose fortæller sin egen historie om kejseren, der kaster sig ind i ilden og kun med nød og næppe overlever. Da han får overført hud fra en ung døende mand, opdager han at han også har overtaget hans tatoveringer. Thulla* læser sin tekst: “Med DRØM tatoveret på højre skulderblad”*. Få et kik ind i fremtiden sammen med digteren og dramatikeren Tomas Lagermand Lundme*. Vært: Malene Rose (fortæller/latterinstruktør).

En aften med livsfortællinger, Apostelkirken, kl. 19-21.30
Mød Kirsten Thorup – aktuel med romanen ”Tilfældets gud”, der handler om kulturforskelle, og om hvordan mødet med et fremmed menneske kan komme til at vende op og ned på vores tilværelse. Aihua Yan (Kina) fortæller om sin opvækst under Kulturevolutionen. Skuespilleren Elisabeth von Rosen fremfører uddrag fra monologen ”Bag de blå bjerge” af Michael Svennevig, der bygger på Aihua Yans liv. Jan Pêt Khorto (kurdisk digter fra Syrien) fortæller om sin nye digtsamling ”Helvedes Fristelser”, der udkommer samme dag. Skuespilleren Ole Lemmeke læser op fra den. Digtene skildrer både det kurdiske folks trængsler, men fortæller også om en digters kamp for at få fodfæste i en ny kultur. Som afslutning læser dramatikeren og skuespilleren Lotte Arnsbjerg* sit essay om forsoning: ”Alle kan mærke at det regner”. Desuden medvirker Thulla (sang og musik). Kirkens organist Rasmus Anthonisen runder af med Olivier Messiaens (1908-1992) orgelværk “Apparition de l’église éternelle”(1932).

LØRDAG den 13.8.
De røde sko – om drømme og visioner, Apostelkirken, kl. 16-17
Åbning af fotografi- og maleriudstilling af Søren Guldbrandsen (foto) og Alice Maud Guldbrandsen (maleri), hvor farver, former og portrætter udfordrer og inspirerer hinanden. Åbningen fejres med ord og toner (med efterfølgende spisning).

Giv mig liv, Apostelkirken, kl. 19-21
En teaterforestilling om at gå tilbage i sit liv, for at komme frem – og om mødet med en bortadopteret søster. Det hele startede med en drøm. En drøm, der fik forfatteren og dramatikeren Michael Svennevig til at huske det fortrængte. Nu er det ikke længere en hemmelighed. Det er blevet til en roman og til en musikalsk teaterforestilling baseret på romanen (og det bliver også til en cd med uddrag fra forestillingen) med musik og sang af Thulla. Så forseglingen er brudt og døren ind til det lukkede rum er slået op. Af og med Michael Svennevig, Thulla og Ayi Solomon (Ghana/percussion). Kun denne ene opførelse. Romanen udkommer samme dag.

SØNDAG den 14.8.
Festival-gudstjeneste, Apostelkirken kl. 10-11.15
Tror du på Gud? Tror du på drømme og visioner – eller mest på dig selv?
En anderledes gudstjeneste med forskellige menneskers beretninger om tro og liv.

Litterær havefest i gårdhaven ved Dansk PEN, kl. 13-16
(Dansk Pen, Dronningensgade 14, 1420 København K.)

Festivalafslutning med forfatterne Amulya Malladi (Indien, ”Lyden af bier” & ”Song of the Cuckoo Bird”)) og Simon Fruelund (DK, ”Borgerligt Tusmørke” & ”Verden og Varvara”), dramatikeren Nassrin el Halawani (Egypten, ”Slotskarréen”, DKT) og digterne Marina Testa Pedersen* (Argentina), Cecil Rajendra* (Malaysia) og Basim Alansar* (Irak).
Havefestens prolog af Nassrin el Halawavi læses af skuespilleren Mira Noltenius. ”Det fremmede”, en fagbogstekst om sprogdannelse og identitet af Marina Testa Pedersen, er i dagens anledning bearbejdet til brudstykker af en monolog af Michael Svennevig, der fremføres af skuespilleren Trine Runge.

Vi får besøg af teatergruppen Asterions Hus, der laver uddrag fra deres meget specielle og meget fysiske opsætning af det græske helteepos ”Iliaden”. De har taget deres bus med og fragter interesserede t/r ud til deres forestilling kl. 17-18. Vi byder på drømmekage, afrikansk kaffe og arabisk myntete. I tilfælde af dårligt vejr flytter havefesten indendøre i Dansk Forfatterforenings lokaler i Strandgade 6 – et par gader derfra.

Der er gratis entré til alle arrangementer pånær teateropførelsen af ”Iliaden”den 14.8. kl. 17, hvor billetterne koster 90,- kr. (incl. bustransport t/r).

Spisning (torsdag, fredag og lørdag): 20,- kr.
Efter aftenarrangementerne fredag/lørdag er der bogreception med chai, indisk kage og snacks.

– ALLE ER VELKOMMEN –

Samarbejdspartnere
Dansk PEN, Dansk Forfatterforenings og Danske Skønlitterære Forfatteres Internationale Udvalg,
Apostelkirken, Mødestedet og Vesterbro Naturværksted.

Kontaktpersoner

Michael Svennevig, arrangør/koordinator(forfatter/dramatiker), [email protected], tlf: 3526 0564.

Niels Nymann Eriksen, koordinator(indvandrerpræst i Apostelkirken), [email protected], tlf: 2348 0481.