Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Filmvisning og debat: Gårsdagens slaver

TID: Torsdag d. 8. september 2011 Kl. 19.30 – 21.30

STED: IBIS lokaler, Nørrebrogade 68B, 3. sal, 2200 København N.


TID: Torsdag d. 8. september 2011 Kl. 19.30 – 21.30

STED: IBIS lokaler, Nørrebrogade 68B, 3. sal, 2200 København N.

Uddannelsesnetværket og foreningen “Maisons Familiales Rurales venner i Danmark” indbyder til fremvisning og diskussion af Eric Komlavi Hanonou og Camilla Strandsbergs film: “Yesterdays Slaves” eller “Les esclaves d’hier”. Det er en film om en gruppe tidligere slavers frigørelsesproces hjulpet frem af den demokratiske decentralisering i det nordlige Benin.

Filmen undersøger gennem hvilke sociale processer en tidligere marginaliseret gruppe kommer til magten, og hvordan demokratiet fungerer i det daglige. Som en af filmens medvirkende siger: “Decentraliseringen er en læreproces”. Påstanden er at demokrati snarere opstår gennem ”learning by doing” i en praktisk læreproces end gennem formel undervisning/uddannelse.

Camilla og Eric vil animere en debat om, hvordan denne marginaliserede gruppe har fået politisk indflydelse og magt lokalt. Filmen rejser diskussionen om, hvad demokratisering egentlig kan betyde lokalt, og hvordan marginaliserede grupper kan bruge de nye politiske institutioner. Det handler derfor også om de konkrete lære- og frigørelsesprocesser, som den etniske gruppe Gando har gennemgået. Filmen lægger op til en generel diskussion om demokrati og medborgerskab. Disse aspekter er interessante i lyset af det UM/DANIDAs fokus på demokratisering og støtte til politiske partier.

Eric Komlavi Hahonou er Post.Doc. fra Internationale Udviklingstudier/Institut for Samfund og Globalisering (RUC) og Camilla Strandsbjerg, Post. doc. på Center for afrikastudier (KU)

Tilmelding: Inden tirsdag den 6/8 -2011 via linket her