Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Dialogworkshop: Fortalervirksomhed eller serviceydelser?

TID: Fredag d. 11. november kl. 9.30 – 14.30

STED: IBIS, Nørrebrogade 68B, 3. sal, 2200 København N


TID: Fredag d. 11. november kl. 9.30 – 14.30

STED: IBIS, Nørrebrogade 68B, 3. sal, 2200 København N

Fortalervirksomhed er en af civilsamfundets vigtigste og fornemste rolle. Det siger strategien for dansk støtte til civilsamfundet i udviklingslande, og de danske NGO’er bakker op. Men mange har store udfordringer med at skabe sammenhæng mellem rollen som politisk aktør, og rollen som serviceyder, der opfylder basale menneskelige rettigheder blandt verdens fattige.

Udfordringerne og spørgsmålene er mange: Kan man lave fortalervirksomhed uden at basere det på praktisk erfaring – for eksempel indenfor uddannelse? Er serviceydelser blevet et ’fy-ord’? Kan man forudsige resultatet af fortalervirksomhed? Har vi en fælles opfattelse af, hvilke udviklingsparadigmer der virker? Hvad gør man, hvis Syd partnere ikke deler samme forståelse? Har NGOerne tilstrækkeligt fleksible rammer til at arbejde med langsigtet styrkelse af civilsamfundet som fortaler?

Uddannelsesnetværket præsenterer et nyt studie, som peger på behov for dialog og refleksion over, hvordan begreberne serviceydelser og fortalervirksomhed egentlig skal forstås, når det kommer til konkret praksis. Vi inviterer til dialog mellem danske NGOer, Danida, Projektrådgivningen og danske konsulenter – og har også inviteret et kritisk blik på debatten fra Syd. Workshoppen byder på præsentation af studiet, perspektiver fra Miriam Chonya, Executive Director of Zambia National Education Coalition, gruppe diskussioner og anbefalinger til opdatering af civilsamfundsstrategien, samt kommentarer fra et panel med donorer og NGOer.

PROGRAM:

09.30 – 09.45: Velkomst og introduktion, ved Uddannelsesnetværket

09.45 – 10.15: Præsentation af studiet Sammenhæng i serviceydelser og fortalervirksomhed for uddannelse i Syd?, ved Koordinator for Uddannelsesnetværket, Eva Iversen

10.15 – 10.45: Perspektiv udefra, ved Miriam Chonya, Executive Director of Zambia National Education Coalition (ZANEC) og Southern Civil society representative to the Board of the EFA-Fast Track Initiative (FTI)

10.45 – 11.00: Kaffepause

11.15 – 12.45 Gruppedebat

12.45 – 13.15 Frokost

13.15 – 13.45 Anbefalinger fra grupper til donorer, de faglige netværk – og til opdatering af civilsamfundsstrategien

13.45 – 14.15 Perspektiver og kommentarer fra panel:
– Miriam Chonya, Zambia National Education Coalition
– Karin Poulsen, Danida
– Projektrådgivningen
– Uddannelsesnetværket

14.15 – 14.30 Afslutning, ved Uddannelsesnetværket

TILMELDING: Senest den 3. november 2011 via linket HER

Deltagelse er gratis, og der serveres frokost, kaffe og the undervejs.