Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Seminar: Vækst i udviklingslandene uden øget CO2-udledning

TID: Fredag d. 4. november kl. 9–17

STED: Danmarks Radio Koncerthuset Studie 4, Emil Holms Kanal 20, 2300 København S


TID: Fredag d. 4. november kl. 9–17

STED: Danmarks Radio Koncerthuset Studie 4, Emil Holms Kanal 20, 2300 København S

COP17 nærmer sig med hastige skridt, og om mindre end en måned mødes FN’s medlemsstater til klimaforhandlinger i Durban. En af de mange udfordringer for forhandlerne er at nå til enighed om, hvilke instrumenter, der skal drive udviklingen i en ’Low carbon’ retning, og hvordan sådanne globale instrumenter kan udmøntes under forskellige nationale omstændigheder.

Den 4. november mødes en international skare af klimaeksperter, der alle er medlemmer af UNEP
Risø Centrets videnskabelige rådgivningspanel, til et seminar i Radiohuset for at diskutere disse udfordringer med en bred kreds af danske eksperter og politikere. Seminaret åbnes af udviklingsminister Christian Friis Bach og rektor på DTU, Anders Bjarklev, som sammen med oplægsholderne vil komme med deres bud på, hvordan vi fremmer grøn vækst i udviklingslandene uden en automatisk parallel stigning i udledningen af CO2, og hvilke instrumenter, der kan indgå i en global klimaaftale.

Et af de helt centrale instrumenter, der ligger på klimaforhandlernes bord i Durban, er de såkaldte NAMAs (Nationally Appropriate Mitigation Actions). NAMA’s bidrager til udviklingslandenes planlagte nationale udvikling, men gennemføres på en måde, der er mere klimavenlig, dvs. med mindre udslip af drivhusgasser. Disse aktiviteter kan så blive støttet finansielt af udviklede lande, eller, hvis det ikke medfører øgede udgifter, gennemføres med udviklingslandenes egne ressourcer.

På seminaret deltager både repræsentanter fra nogle af de største udviklingslande som Indien og Sydafrika, og fra mindre lande som Ghana og Kenya. De vil alle give deres bud på, hvad der skal til, for at de fremtidige klimamekanismer kommer til at fungere hos dem.

Kontakt Annelie Rasmussen på [email protected], tlf. 26 78 67 18

I år fejrer UNEP Risø Centre sin 20 års fødselsdag, og der vil derfor blive afholdt en fødselsdagsreception umiddelbart efter seminaret. Se invitation og program for seminaret; ”Green Growth & Low Carbon Development” (PDF)

Læs mere om UNEP Risø Centre: http://www.uneprisoe.org/about.htm