Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Skriv for liv – Brevskrivningsmaraton for uretfærdigt fængslede

’Skriv for liv-maraton’ er en global begivenhed, der både giver håb og åbner fængselsdøre.

TID: Tirsdag d. 6. december kl. 19.30 – 21.00

STED: Fair Bar – Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C


’Skriv for liv-maraton’ er en global begivenhed, der både giver håb og åbner fængselsdøre.

TID: Tirsdag d. 6. december kl. 19.30 – 21.00

STED: Fair Bar – Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C

Fra 1.-10. december er Danmark med i den globale begivenhed ’Skriv for liv-maraton’, hvor tusindvis af mennesker bruger breve til at ændre livet for personer og grupper over hele verden, der udsættes for menneskeretslige overgreb fra myndighederne side. I 10 dage sætter Amnesty hver dag fokus på en ny sag, som har brug for verdens opmærksomhed.

Du kan i Aarhus blive en del af denne globale begivenhed, da Amnesty inviterer til brevskrivningscafé på Fair Bar. Alt hvad du skal gøre er at sætte dig ned og skrive et brev.

Appelbreve til magthaverne i de berørte lande skaber et pres for, at myndighederne skal respektere og overholde menneskerettighederne. Samtidig kan solidaritetshilsner holde modet oppe hos fanger og menneskerettighedsforkæmpere og vise, at der er opmærksomhed om deres sag og håb om forandring.

I 2010 blev der skrevet over 636.000 appelbreve og solidaritetshilsner. I 6 ud af 10 sager blev de involverede personer enten sat fri eller oplevede, at deres situation blev markant forbedret.

I år sætter Amnesty blandt andet fokus på Fatima Hussein Badi, der sidder på dødsgangen i Yemen efter en uretfærdig retssag, Filep Karma fra Indonesien, der afsoner en 15 år lang dom for at hejse et uafhængighedsflag og en gruppe forfulgte kvindelige menneskerettigheds-forkæmpere fra Zimbabwe, der både er blevet udsat for vold og tortur.

Læs mere om Skriv for liv på www.amnesty.dk/maraton