Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Protest: Alle ud af asylcentrene

TID: Tirsdag d. 13. december fra kl. 12

STED: Christiansborg Slotsplads, København K


TID: Tirsdag d. 13. december fra kl. 12

STED: Christiansborg Slotsplads, København K

Regeringen har, i samarbejde med Enhedslisten og Liberal Alliance, nedsat et embedsmandsudvalg, der skal kigge på mulighederne for, at asylansøgere i Danmark skal kunne bo og arbejde udenfor asylcentrene efter 6 måneder. Der skal inden sommerferien vedtages en lovændring på området. Dog er der stadig et centralt punkt, som er uafklaret og som parterne er uenige om, nemlig om hvilke grupper af asylansøgere loven kommer til at gælde for.

Protesten afholdes for at sikre, at lovforslaget reelt kommet til at gælde alle. Der sidder alt for mange asylansøgere rundt omkring i centrene og venter på ubestemt tid. De skal have mulighed for at komme ud og bo og arbejde i det danske samfund, hedder det.

Programmet indledes med en flashmob på Christiansborg Slotsplads. Her vil man ”spilde” 2 minutter af livet ved at stå stille i sympati med de mange asylansøgere, der spilder adskillige år i asylcentrene.

Derefter vil bl.a. Michala Bendixen fra Flygtninge Under Jorden, holde tale. Til sidst vil initiativtagerne overrække de politiske anbefalinger og argumenter til justitsminister Morten Bødskov (S).

Over 500 mennesker har ønsket at få taget deres billede for at udtrykke deres sympati med asylansøgerne. Disse billeder vil blive overrakt til justitsministeren sammen med et brev.