Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Koncert: Bilal Irshed and The Fifth String

TID: Fredag d. 13. januar fra kl. 20.00

STED: Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N


TID: Fredag d. 13. januar fra kl. 20.00

STED: Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N

The Fifth String er et innovativt fusionsprojekt af mellemøstlige toner og klassisk kammermusik. Projektet er opkaldt efter Ziryab, en arabisk musiker fra det 9. århundrede, der tilføjede en femte streng til den dengang fire-strengede oud. Ziryab er også kendt for at tilføje andalusisk musik i den arabiske verden og ligeså arabiske musikalske træk i den spanske musik.

Musikken er komponeret af Bilal Irshed og består af eksperimenterende mellemøstlige arrangementer kombineret med elementer fra mere traditionel verdensmusik. Ved at tilføje kammermusikkens lyd og atmosfære stræber Bilal efter at udvikle og fornye musikken indenfor begge genrer.

I efteråret 2011 er The Fifth String blevet indspillet, og Bilal har været vidt omkring for at få alle de musikalske nuancer med på pladen. De første indspilninger foregik i Danmark med musikere fra det kongelige kapel. Her brugte de Brorsons Kirkes kirkerum som indspilningsstudie, for at indfange den særlige akustik der er i den byzantinsk-inspirerede kirke. Siden drog Bilal til Palestina, hvor resten af pladen blev færdigindspillet med palæstinensiske musikere.

Fri entré

Læs mere på www.bilalirsked.com