Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Workshop: Klimaforandring og civilsamfundsstyrkelse – muligheder og begrænsninger

TID: Torsdag d. 12. januar, kl. 9 – 16

STED: Peter Bangs Vej 1-D, 1. sal, 2000 Frederiksberg


TID: Torsdag d. 12. januar, kl. 9 – 16

STED: Peter Bangs Vej 1-D, 1. sal, 2000 Frederiksberg

Det danske civilsamfund er i stigende grad gået fra at være leverandør af services til i stedet at fokusere på styrkelse af civilsamfundet i deres samarbejdslande. Samtidig er der et stigende ønske om at indarbejde klima som et tværgående hensyn i programmer og projekter, og om at udarbejde deciderede klimaprojekter.

Workshoppen tager udgangspunkt i den danske støtte til et stærkt, uafhængigt og mangfoldigt civilsamfund som udtrykt i Danidas Strategi for Støtte til Civilsamfundet i Udviklingslandene.

Under workshoppen kigges der på, hvordan danske udviklingsorganisationer, på et programmatisk niveau, kan arbejde med klimaforandring inden for rammerne af Civilsamfundsstrategien.

Facilitator på workshoppen er John Carstensen, der er ansat hos DfID som, Head of Profession, Climate Change and Environment og har en fortid hos det internationale NGO trænings og research center, INTRAC. Workshoppen vil foregå på dansk.

Workshoppen bliver holdt i samarbejde med NGO-forum og henvender sig primært til ansatte og frivillige i danske organisationer, forskningsenheder og konsulentfirmaer, der arbejder, eller planlægger at arbejde, med programmatisk klimaarbejde i udviklingslande. Det forudsættes, at deltagerne har et grundlæggende kendskab til klimaproblematikken.

Tilmelding skal ske til netværkskoordinator Tasia Spangsberg Christensen på [email protected] senest onsdag d. 4. januar

Der vil blive opkrævet et gebyr på 150 kr pr. deltager. Da der er begrænset antal pladser til workshoppen gælder først til mølle princippet, dog max 2 personer pr. organisation.