Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Containerpakning og cykel-event

TID: Lørdag d. 17. marts fra kl. 9

STED: Laden, Selsøvej 25, 4050 Skibby


TID: Lørdag d. 17. marts fra kl. 9

STED: Laden, Selsøvej 25, 4050 Skibby

Cykler til Senegals samarbejde med Det Danske Kulturinstitut (DDK – dankultur.dk) omkring promovering af cyklen i Senegal betyder, at 10 unge bønder fra COLUFIFA vil cykle de 350 km fra Faoune via Gambia til Dakar. De ankommer på Earth Day den 22. april. Modtagelse og konference står LEAD i Dakar for (www.leadinafrica.org). Arrangementet er en del af initiativer, der sætter fokus på CO2-reduktion, samtidig i New York og Bangalore i Indien (se: www.co2erace.org).

Kildemoes og FreeBikes.dk sponsorerer cykler, som ankommer i en cykel-karavane fra København til Skibby ved 12-tiden. Så fejres cyklerne sammen med indbudte gæster og frivillige (Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Cyklistforbund og lokalpressen er inviterede).

Borgmester Ole Find Jensen og præst Michael Højholdt fra Ferslev holder tale, Niels Sømand spiller, Aziz Fall giver muslimsk velsignelse, og der er mad til alle. Kunstner Jacob Fuglsang Mikkelsen vil lave en cykelpyramideskulptur, der tager med containeren og følger cyklisterne på turen til Dakar. Dér vil lokale kunstnere i samarbejde med Jacob lave den monumentale interaktive version af cykeldele, glas, lys og spejle.

Containeren ankommer til Gambia d. 6. april, hvor der bliver udvalgt cykler til de 10 cyklister og til gaver i de byer, hvor de overnatter. Vi vil kunne følge dem på nettet via GPS og Smartphone. COLUFIFAs bil kører med på hele turen med deres lokale produkter, der promoveres undervejs.

Cykler til Senegal sponsorer cyklisternes og bilens tur samt overnatninger med de penge fået af Connie Hedegaard i 2010, hvor hun havde modtaget dem som årets cyklist. En digital billedfortælling laves om hele forløbet.

Alle er velkomne til arrangementet. Der startes ud med morgenkaffe, præsentation og organisering af pakningen.

Tilmelding til Janne Noack. Tlf. 42 77 63 64. E-mail: [email protected]