Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Konference – EU, civilsamfund og udvikling

TID: Onsdag d. 14. marts kl. 9-17 og Torsdag d. 15. marts kl. 9.00-17.30

STED: The 1001 Hall, København


TID: Onsdag d. 14. marts kl. 9-17 og Torsdag d. 15. marts kl. 9.00-17.30

STED: The 1001 Hall, København

Concord Danmark afholder en stor Civilsamfundskonference i København i forbindelse med Danmarks EU-formandskab. Amnesty International arrangerer et af temaerne på konferencen omhandlende erfaringer og udfordringer for civilsamfundet i Mellemøsten og Nordafrika og hvordan EU bedre kan støtte civilsamfundet og menneskerettighederne i regionen. En række vigtige nøglepersoner på området fra EU, FN og Danmark og ikke mindst civilsamfundet i regionen har sagt ja til at deltage.

EUs nuværende civilsamfundsstrategi stammer helt tilbage fra 2002, og er flere gange blevet kritiseret af blandt andre OECD for at støtte mindre og kortere NGO-aktiviteter frem for en mere langsigtet og strategisk inddragelse af civilsamfundet.

Konferencen vil omfatte opfølgende drøftelser om de relevante konklusioner fra Busan og resultaterne af den såkaldte strukturerede dialog-proces (quadrilog), der sigter mod at definere civilsamfundets rolle i EU-udviklingspolitik, og diskutere civilsamfundets rolle i Ashtons nye meddelelse om menneskerettigheder og demokrati, den reviderede europæiske naboskabspolitik og Piebalgs Agenda for Change.

Formålet er at yde et væsentligt bidrag til centrale EU-politikker, der sikrer a) en anerkendelse af civilsamfundets unikke rolle i sikringen af ​​det folkelige grundlag for demokrati og en styrkelse af civilsamfundets fortalervirksomhed for menneskers politiske, økonomiske og sociale rettigheder, og b) styrkelse af strategisk og systematisk inddragelse af civilsamfundets organisationer og bevægelser på alle niveauer af EUs eksterne politikker.

I forbindelse med konferencen kommer en gruppe nøje udvalgte gæster fra den arabiske verden herop for at tale til politikere, NGOer og beslutningstagere fra hele EU.

– Molla Endakachew fra Etiopien; Leder af Etiopiens største menneskerettighedsorganisation.
– Salma Kahale; ekspert i kvinders rettigheder i Syrien.
– Ahmad Al-Hinadawi, Jordan; rådgiver om unge, Den Arabiske Liga.
– Nabeel Rajab; præsident for Bahrains Center for Menneskerettigheder (BCHR).

Se programmet her.

Send din tilmelding til [email protected]

For yderligere informationer, kontakt Morten Emil Hansen, [email protected]