Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Roma kulturuge i Verdenskulturcentret

TID: Tirsdag d. 10. april til lørdag d. 14. april (se program nedenfor)

STED: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N


TID: Tirsdag d. 10. april til lørdag d. 14. april (se program nedenfor)

STED: VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N

I anledning af romaernes nationale dag d. 8. april og 500 året for romaernes ankomst til Norden, inviterer Verdenskulturcentret til en forrygende Roma Kulturuge, hvor man bl.a. kan opleve en traditionel roma husvogn og foredrag ved Malene Fenger-Grøndahl foruden film, dans, musik og skøn roma mad fra vores café Baggården.

Verdenskulturcentret arrangerer Roma Kulturugen i samarbejde med den nydannede Roma Foreningen i Danmark, Romska Kulturcentret i Malmö, Dokumentations og RådgivningsCenteret om racediskrimination og Guldbergskolen på Nørrebro.

Roma Kulturugen sætter fokus på en positiv formidling af Romaernes kultur og historie, og har til formål at synliggøre og inkludere danske Romaer og Roma foreninger som del af det mangfoldige foreningsliv i København gennem kulturelle og sociale aktiviteter, der bekæmper diskrimination og fordomme.

Omdrejningspunktet for Kulturugen er en traditionel Roma husvogn, hvor RKC har skabt en udstilling og et formidlingsprogram for skoleklasser.

RKC, Roma Foreningen i Danmark og andre danske Roma foreninger, vil samarbejde om forskellige kulturelle og kreative oplysningsaktiviteter for skoleklasser i dagtimerne, såsom omvisning i beboelsesvogn, udklædning i romaernes traditionelle tøj, deltagelse i dans, musik, håndværk, tegning og sprog.

Om aftenen vil der være et kulturprogram med foredrag, debat, musik, film, dans og teater, som vil sætte fokus på Romaerne historie, nuværende situation og kultur.

I forbindelse med aften- og lørdagsaktiviteterne vil der desuden blive udbudt særlig roma-mad til salg i cafeen og i gården. Kulturaktiviteterne er gratis for alle.

PROGRAM ALLE DAGE
TIRSDAG D. 10. APRIL – LØRDAG D. 14. APRIL KL. 10-15 (Kulturprogram for skoleklasser – tilmelding)
TIRSDAG D. 10. APRIL – FREDAG D. 13. APRIL KL. 17-19 (Besøg en traditionel roma husvogn – åbent for alle)
TIRSDAG D. 10. APRIL – FREDAG D. 13. APRIL KL. 17-19 (Kultur- og debatprogram – åbent for alle)

SPECIFIKT DAGSPROGRAM

Lørdag d. 14. april, kl. 15-17
VIRKELIGHEDENS ROMAER – EN REJSE GENNEM HISTORIEN / Koncert med Gipsy Brothers
Gipsy Brothers er en af Sveriges mest kendte musikgruppe. Deres musik er inspireret af såvel de traditionelle roma rytmer som flamenco og rytmer, der får kroppen til at ville danse. Gipsy Brothers har spillet med de fleste kendte musikere i Sverige og også på de fleste scener i Sverige.

Kom og dans med eller bare lyt med til et stykke romakultur.

Der er mulighed for at købe skøn roma-mad i café Baggården fra kl. 13.

Der er gratis entré.