Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Seminar: One Health i et u-landsperspektiv

TID: Onsdag d. 31. oktober kl. 9 – 16

STED: Udenrigsministeriet, Eigtved Pakhus, Asiatisk Plads 2, Christianshavn, 1448 København K


TID: Onsdag d. 31. oktober kl. 9 – 16

STED: Udenrigsministeriet, Eigtved Pakhus, Asiatisk Plads 2, Christianshavn, 1448 København K

Fokus på seminaret er resultaterne af DANIDA-finansierede projekter, der ved at benytte den tværvidenskabelige og tværsektorielle One Health-tilgang har givet ekstra effekt. Kom og hør mere på seminaret om One Health, hvor udviklingsminister Christian Friis Bach indleder.

Gennem årene har DANIDA støttet adskillige forskningsprojekter, som har anvendt en One Health-tilgang. I One Health er fokus på sygdomsrisici og de udfordringer, der er forbundet med samspillet mellem dyr, fødevarer, mennesker og miljø, og hvad der skal til for effektivt på regionalt, nationalt og globalt plan at forebygge sygdomme, der kan overføres fra dyr og fødevarer til mennesker. Ud over sygdomsbekæmpelse kan One Health perspektivet også bidrage til udvikling i ordet bogstaveligste forstand.

DANIDA har givet støtte til dagsseminaret ”The added value of One Health” i Eigtveds Pakhus den 31. oktober 2012 med fokus på One Health-konceptet i en udviklingskontekst. Seminaret har til formål at præsentere resultaterne fra DANIDA-finansierede forskningsprojekter, der har vist en ekstra effekt på udviklingen i ulande inden for menneskers, dyrs og miljø og sundhed ved at anvende den tværfaglige og tværsektorielle One Health-tilgang.

Udviklingsminister Christian Friis Bach indleder seminaret. Fire hovedtalere fra blandt andet FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, vil præsentere styrker, svagheder, muligheder og trusler ved brug af One Health i en udviklingskontekst, og fem udvalgte forskningsprojekter giver stof til eftermiddagens paneldebat.

Seminaret foregår på engelsk. Målgruppen for seminaret er repræsentanter fra danske og internationale udviklingsorganisationer, forskere fra både danske universiteter og universiteter i ulande og andre interessenter med interesse i ulandsarbejde.

Dagen arrangeres af Københavns Universitet og DTU Fødevareinstituttet med støtte fra DANIDA og Biopeople.

Program: se www.biopeople.dk

Det er gratis at deltage, men registrering er nødvendig på www.biopeople.dk senest den 23. oktober 2012.

Kontakt:
Viceinstitutdirektør Anders Permin, [email protected], tlf. 35 88 77 01
Professor Maria Vang Johansen, [email protected], tlf. 35 33 14 38
Kirsten Grønlund Andersen, [email protected], tlf. 35 33 14 01