Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Dansk-egyptisk dialogkonference: Kan man elske en kristen?

TID: Onsdag d. 10. oktober til lørdag d. 13. oktober. Debatten er lørdag d. 13. oktober kl. 14.30 – 17.00

STED: København – afslutningsdebatten holdes på Café Cadeau, H. C. Ørsteds Vej 28, 1879 Frederiksberg C


TID: Onsdag d. 10. oktober til lørdag d. 13. oktober. Debatten er lørdag d. 13. oktober kl. 14.30 – 17.00

STED: København – afslutningsdebatten holdes på Café Cadeau, H. C. Ørsteds Vej 28, 1879 Frederiksberg C

Det begyndte med en demonstration, så blev det til en revolution og endte med valg af en præsident fra det tidligere forbudte parti Det Muslimske Broderskab. Efter næsten to år er det tid til at kigge fremad og se, om forårsfornemmelserne holder og fører til varige forandringer.

Mens Egypten med tøvende skridt er på vej mod mere demokrati, samles en række politiske, religiøse og kulturelle aktører til den dansk-egyptiske dialogkonference i København med temaet: Kulturelle og religiøse minoriteter. Konferencen er organiseret af den folkekirkelige organisation Danmission.

Konferencen giver de egyptiske gæster et indblik i forholdene for kulturelle og religiøse minoriteter i Danmark. Hvordan er det at repræsentere et religiøst mindretal som politiker? Hvordan klarer et mindre trossamfund sig i et land, der har en majoritetsreligion støttet af staten? Hvordan kommer religiøse og kulturelle mindretal til orde i de danske medier? Hvilke bump er der på vejen mod ytringsfrihed?

Samtidig er konferencen en oplagt mulighed for, at politiske og religiøse aktører i Danmark kan lade sig inspirere af de dugfriske erfaringer, som man lige nu gør sig i Egypten med dialog mellem religiøse og kulturelle mindretal.

Konferencens deltagere, hvoraf 11 er fra Egypten, skal bl.a. besøge Den Katolske Kirke, deltage i en muslimsk fredagsbøn og besøge et muslimsk boligområde i Rødovre, besøge Folketinget med tidligere udenrigsminister Per Stig Møller som vært og besøge Kristeligt Dagblad, der som den eneste avis i Danmark afslører et religiøst tilhørsforhold i sit navn.

Konferencen holdes i samarbejde med Danmissions egyptiske partner CEOSS (Coptic Evangelical Organization for Social Services). Danmission har de sidste 10 år holdt flere dialogkonferencer med CEOSS dels her i Danmark, dels i Egypten. Initiativet ”Egyptian-Danish Dialogue” blev lanceret i 2004.

Konferencen afsluttes med et debatarrangement ”Dialog og demokrati i Egypten”. Debatten sætter bl.a. fokus på demokratiets vilkår i Egypten og på samarbejdet mellem Danmark og Egypten i fremtiden.

Deltagere i debatten fra Danmark:

Pernille Bramming, Weekendavisen
Lise Paulsen Galal, Studieleder på Kultur og sprogmødestudier på RUC
Naser Khader, Adjunct Fellow ved Hudson Institute i Washington

Fra Egypten:

Andrea Zaki, Direktør for Danmissions partner i Egypten, CEOSS
Helmy El Gazzar, Generalsekretær for Friheds- og Retfærdighedspartiet (Det Muslimske Broderskab)

Debatten sætter fokus på:
– Demokratiets vilkår i Egypten efter valg af parlament og præsident.
– Dialog og religion i Egypten – vilkår for religiøs pluralisme.
– Samarbejdet mellem Danmark og Egypten i fremtiden.
– Perspektivering af situationen i Egypten i en større mellemøstlig sammenhæng.

Debatten er åben og gratis for alle interesserede