Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Workshops: Strategisk partnerskab mellem danske organisationer, lokale partnere og virksomheder

TID: Onsdag d. 24. oktober kl. 9.30 – 15.00

STED: Håndværksrådet, Islands Brygge 26

Der er stigende interesse, både i Danmark og hos internationale udviklingsdonorer, for området vækst og beskæftigelse samt berøringsfladerne mellem udvikling og det private erhvervsliv.

I den forbindelse tilbydes en række workshops:


TID: Onsdag d. 24. oktober kl. 9.30 – 15.00

STED: Håndværksrådet, Islands Brygge 26

Der er stigende interesse, både i Danmark og hos internationale udviklingsdonorer, for området vækst og beskæftigelse samt berøringsfladerne mellem udvikling og det private erhvervsliv.

I den forbindelse tilbydes en række workshops:

At kapacitetsopbygge danske organisationer til at kunne udnytte det voksende potentiale for strategisk samarbejde med virksomheder, der arbejder med ansvarlig leverandørstyring og CSR i Syd.

Målet med forløbet er at gøre danske organisationer samt deres partnere i syd i stand til selv at identificere og igangsætte potentielle partnerskaber med virksomheder.

På denne vis handler forløbet om, hvordan man skaber strategiske partnerskaber, hvor civilsamfundsorganisationens rolle som kapacitetsopbyggende i relation til virksomhedens CSR-behov er i centrum.

NGO’ernes engagement skal være drevet af deres kernekompetencer, eksempelvis at sikre miljø-bevarelse, uddannelse af medarbejdere i rettigheder, hindre korruption på lokalpolitisk plan eller lignende. Dette stramme fokus er en hjørnesten i det strategiske CSR-partnerskab.

Deltagere forventes at være danske civilsamfundsorganisationers programmedarbejdere og evt. de, der arbejder med organisationens eksterne relationer. Idet der igennem forløbet vil blive udviklet konkrete handlingsplaner er det afgørende, at ledelsen i organisationerne er indstillet på engagementet og bakker op om det.

Deltagergebyr: 250 kr. pr. workshop. Rabat for deltagelse på alle tre workshops: 500 kr. i alt.

Bag initiativet står CARE, CISU, Håndværksrådet, IBIS, DDRN, Dansk Forum for Mikrofinans, Uddannelsesnetværket, Børnefonden og Fair Trade Danmark.

Tilmelding senest 15. oktober til Helle Løvstø Severinsen, [email protected], tel.: 30 22 03 18.

Workshop I

På den første workshop er der fokus på potentialet for danske NGO’er i forhold til værdikædeprogrammer og virksomhedssamarbejde samt eksempler på dette. Der vil især være fokus på, hvordan den danske organisation kan imødekomme lokale partneres behov gennem sådanne tiltag, og hvilke faldgruber der kan være.

Der udarbejdes en afklaring af hvorledes den enkelte organisation bedst kan byde ind i dette arbejde med respekt for organisationens kernekompetencer og mission.

Program:

9.30 – 9.45: Velkomst og mål og forventninger for dagen v/Camilla Cecilie Valeur, Håndværksrådet
9.45 – 10.15: Status på NGO- og virksomhedspartnerskaber – hvad er der sket og hvad er vigtigt fremadrettet /v NGO Forum
10.15 – 10.45: Erfaringer med strategisk samarbejde mellem virksomheder og NGO’er, og erfaringer om Danida-krav – betydningen for IBIS. v/Anne Margrethe Hefting, IBIS.
10.45 – 11.15: Kaffepause.
11.15 – 12.00: Oplæg fra IBIS med fokus på lokale partneres behov og bud på god og mindre god inddragelse af den lokale partner. Hvad er vigtigt for succes? V/Connie Dupont, IBIS.
12.00 – 13.00: Frokost
13.00 – 15.00: Øvelse: Identifikation af kernekompetencer i de danske organisationer – Hver NGO tilbydes en ’medskriver og indpisker’ personificeret ved en studerende fra DTU.