Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

CPH:DOX: A World Not Ours + Sharaf

TID: Fredag d. 2. november kl. 19.15

STED: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

A World Not Ours (instr.: Mahdi Fleifel, 2012, 93 min)

Munter og rørende skildring af livets skæve gang i en palæstinensisk flygtningelejr.


TID: Fredag d. 2. november kl. 19.15

STED: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

A World Not Ours (instr.: Mahdi Fleifel, 2012, 93 min)

Munter og rørende skildring af livets skæve gang i en palæstinensisk flygtningelejr.

Hvem havde troet at livet i en palæstinensisk flygtningelejr i Libanon kunne være så livlig og munter en affære? For selvom man lever i en permanent undtagelsestilstand uden rettigheder går livet sin skæve gang. 75.000 mennesker har siden 1948 boet på to labyrintiske kvadratmeter i Ain el-Helweh, og blandt dem møder vi instruktøren Mahdi Fleifels familie, venner og gnavne bedstefar. Ikke at livet er let her. Tværtimod.

Lejrens beboere må ikke folade Libanon, og det er småt med arbejde og andet at give sig til. Et af de få højdepunkter er VM i fodbold, en begivenhed, som alle følger med begejstring (og som tilhænger af hvert sit land).

Mahdi Fleiflel tilbragte selv sine unge år i lejren, inden hans familie flyttede til Danmark, og nyder i modsætning til sin bedste ven Abu friheden til at rejse som han vil. Der er derfor også blå toner i hans portræt af lejrens helt særlige identitet og atmosfære.

Men i en sprælsk collage af 20 års hjemmevideoer (også hans far var filmglad) lykkedes det alligevel Fleifel at fortælle en opløftende og virkeligt morsom film om håb i en håbløs verden. ‘A World Not Ours’ er en af den slags film, man bliver virkeligt glad for at have set.

‘A World Not Ours’ vises sammen med den seneste kortfilm fra instruktørerne Hanna Heilborn og David Aronowitsch, ‘Sharaf’:

Premiere på opfølgeren til det animerede dokumentarhit ‘Slaves’.

Den eminent flotte og hyperrealistiske, animerede billedside forstærker paradoksalt nok blot følelsen af rå virkelighed i ‘Sharaf’ – makkerparret Hanna Heilborn og David Aronowitschs opfølger til ‘Slaves’ og ‘Hidden’.

Sharaf var heldig, da han overlevede rejsen fra Marocco til Gran Canaria. Det føltes som en drøm, siger den nu 17-årige dreng, da han fortæller om dengang han og hans bror flygtede til Gran Canaria – væk fra et land med politiske problemer og et liv i fattigdom, og mod noget de håbede ville blive en ny og bedre tilværelse, men som for mange tusinde har betydet døden.

Andre visninger:

Torsdag 08/11 19:00
Grand Teatret

Se mere HER