Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

CPH:DOX: Living/Building

TID: Lørdag d. 3. november kl. 14.15

STED: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123

75 Kr.

Living/Building – Instr.: Clémence Ancelin | Frankrig 2012 | 117 min


TID: Lørdag d. 3. november kl. 14.15

STED: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123

75 Kr.

Living/Building – Instr.: Clémence Ancelin | Frankrig 2012 | 117 min

En mystisk eksplosion i horisonten af en okkerfarvet ørken betragtes med samme rolige og nysgerrige interesse som byggeriet af den motorvej igennem Tchad, der skal skabe en infrastruktur i det fattige, afrikanske land – og som den franske antropolog og kunstner Clémence Ancelin dokumenterer i sin simple, men reflekterede og klarsynede debutfilm, der med fænomenologisk præcision tør at holde sig til det væsentlige: arbejdet og dagens gang, skildret i billeder og lyd.

Der er ingen ofre i ‘Living/Building’. Det team af franske ingeniører, der leder projektet, bor ganske vist mere komfortabelt end de lokale arbejdere. Og nomaderne, der har vænnet sig til at leve i det fjendtlige og ufrugtbare ørkenklima, er bekymrede for hvordan vejen vil påvirke dem, som en af dem forklarer i velartikuleret ro. Men det er igennem de ukommenterede indtryk fra arbejdet i den ufremkommelige ørken, at vore egne forestillinger om udvikling sættes på spil.

En motorvej er ikke nødvendigvis hverken en god eller dårlig idé, men den betyder i alle tilfælde en stor forandring. Rundt om vokser et samfund op. Og det er den proces, ‘Living/Building’ film skildrer eminent og med en forbilledlig tålmodighed, der betaler sig mange gange igen.

Andre visninger

Torsdag 08/11 16:30
Cinemateket 75 Kr.

Se mere HER