Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

CPH:DOX: Diary from the Revolution

TID: Torsdag d. 8. november kl. 16

STED: DOX:CLUB i Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N.

75 Kr.

Instr.: Nizam Najjar | Norge 2012 | 80 min


TID: Torsdag d. 8. november kl. 16

STED: DOX:CLUB i Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N.

75 Kr.

Instr.: Nizam Najjar | Norge 2012 | 80 min

En flok mænd spadserer rundt i en forretning i Misrata i Libyen og kigger på marengs-formede brudekjoler. Den samme flok mænd sad seks måneder forinden og reparerede deres maskinpistoler, fuldstændig uvidende om hvordan man håndterer så voldsomt et våben.

I mellemtiden er flere tusinde blevet dræbt i kampen for en ny tilværelse, og kun få har ikke oplevet døden på nær hånd.

Den norsk-libyiske filminstruktør Nizam Najjar rejste i 2011 til Libyen med sit kamera med det formål at slutte sig til den lokale milits for at lære mændene bag at kende, og for at støtte og dokumentere demokratiets frembrusen i landet.

Efter lidt mere end et år rejser Nizam tilbage til Norge, usikker på om han har kæmpet for det rigtige, eller om hans og militsens kamp har haft to helt forskellige mål. Meget er sket i Libyen på ganske kort tid og befolkningen står overfor en stor opgave i at bygge det demokrati op, som de længe har kæmpet for.

Men med mange forandringer følger også en del udfordringer. Efter Gaddafis død vender spørgsmålet op om, hvad præmisserne er for et demokrati og om dem, der nu er kommet til magten vil gribe til de samme metoder som den tidligere diktator?

Andre visninger:

Søndag 11/11 12:00
DOX:CLUB i Teater Grob 75 Kr.

Se mere HER