Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Oplæg: Social forandring gennem kreativ aktivisme

TID: Onsdag d. 23. januar kl. 17 – 19

STED: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N.


TID: Onsdag d. 23. januar kl. 17 – 19

STED: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N.

Stephen Duncombes invitation lyder: Den første regel i guerillakrigsførelse er at kende dit terræn og bruge det til din fordel. Vor tids politiske landskab er gjort af tegn og symboler, historier og spektakulære optrin. Siden 2010 har Skolen for Kreativ Aktivisme trænet græsrodsaktivister over hele USA i at navigere i dette terræn.

Vi lærer sociale forandringsagenter at kortlægge deres kulturelle landskab og anvende artistiske metoder og æstetiske perspektiver til at designe mere fængende taktikker og effektive strategier. Fordi forestillingsevne er et afgørende element i dette foretagende, gør vi brug af Utopia – ikke nødvendigvis som et mål der skal opnås, men som en drøm der kan guide. Dette deltager-orienterede oplæg vil forklare rationalet bag kreativ aktivisme, komme med eksempler og demonstrere teknikker.

Stephen Duncombes præsentation følges op af en kort intro til Mellemfolkeligt Samvirkes aktivistuddannelser samt eksempler på brug af kreativ aktivisme i det politiske arbejde af kampagne-koordinator i Mellemfolkeligt Samvirke Maja Andersen. Derefter debat.

Stephen Duncombe er Associate Professor ved Gallatin School og Department of Media, Culture and Communications ved New York University, hvor han underviser i mediernes historie og politik. Han er forfatter til bla. “Dream: Re-Imagining Progressive Politics in an Age of Fantasy”. Dumcombe har selv livslang erfaring med aktivisme, bl.a. som organisator i New Yorks Reclaim the Streets gruppe. Inden for de seneste år har skabt “The Open Utopia“ og er co-director af Center for Artistic Activism.

Arrangør: Mellemfolkeligt Samvirke i samarbejde med DSSG og forskningsgruppen Changing Societies: Citizenship, Participation and Power, Institut for Samfund og Globalisering, RUC

Se mere og tilmeld dig HER