Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Foredrag om ny fotobog: Stories by children of Bhutan

TID: Onsdag d. 30. oktober kl. 18.30-20.00

STED: Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København K.

Pris: 50 kr. eller fri entré med medlemskort.


TID: Onsdag d. 30. oktober kl. 18.30-20.00

STED: Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København K.

Pris: 50 kr. eller fri entré med medlemskort.

Fotobogen “My way of life – Stories by children of Bhutan” er skrevet og fotograferet af børn i Bhutan. Salget af bogen går ubeskåret til undervisning af børn og unge indenfor medier og demokrati via en af Bhutans første Civil Society Organisationer Bhutan Centre for Media and Democracy (BCMD).

Fotobogen er en hjertevarm montage af billeder, digte og hverdagsbeskrivelser fra 80 bhutanske børn i alderen 7 til 16 år fra 27 skoler i Bhutan. 

Ved hjælp af engangskameraer har børn og unge fra Himalayabjergene i det nordlige Bhutan til det sydlige og østlige Bhutan skildret deres dagligdag og kultur. 5000 billeder og 250 historier er indsamlet, redigeret og udgivet af journalist og cand.public. Marie Venø Thesbjerg:

“Det er et guldrandet materiale, jeg har indsamlet og et lille stykke antropologi om børnekultur, som ikke er indsamlet i Bhutan før. Jeg er vild med børnenes umiddelbare fotos og deres kærlige og underfundige tekster om deres liv. Der er dybde, tro, længsel og visdom. Bhutans børn er knap så individfokuserede og velfærdspolerede som os, og deri lægger nogle værdier, som vi kan forundres over,” siger journalist Marie Venø Thesbjerg, der har boet, rejst og arbejdet i Bhutan og skrevet artikler, lavet foredrag, fotoudstillinger og bøger om Bhutan.

Børnene selv fortæller om forskelle og uligheder mellem land og by og de udfordringer, som et uland står overfor. Moderne teknologi som vaskemaskiner, Internet, computere, biler og el har endnu ikke nået de mest afsidesliggende dele af Bhutan.

Billederne fortæller os om værdien af tætte familierelationer og venner, rutiner i det daglige liv i skoler og familier og viser børns kompromisløse og universelle erklæring til livet: det skal leves! Gennem historier og billeder kommer læseren på en dyb, indsigtsfuld rejse i børns univers.

Bhutan er et uland med en særlig buddhistisk kultur, der forandrer sig stærkt i disse år. Bogen er en dokumentation af en drastisk udvikling fra monarki til demokrati, fra et traditionelt landsamfund til et moderne og fra lokal til global ungdomskultur.

Bhutan er et af verdens yngste demokratier, der i juli 2013 afholdte sit andet demokratiske valg og sit første valg nogensinde i 2008.

Bogen er del af et projekt, der uddanner børn og unge indenfor medier og demokrati i Bhutan gennem non-profit organisationen Bhutan Centre for Media and Democracy (BCMD)

“Det er vigtigt at lade børn og unge komme til orde. De er sjældent en del af den offentlige debat. Demokrati er basis for humanisme og for en stabil udvikling. Så derfor er det vigtigt, at børn uddannes til at forstå, hvilken rolle de har i deres meget unge demokrati. De skal kunne udtrykke sig og deltage i den offentlige debat. Demokrati skal læres. Det kræver en kulturændring,” fortæller Marie Venø Thesbjerg.

Læs mere her: http://www.tranquebar.net/events/3333