Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Økologi-Kongres 2013

TID: Onsdag og torsdag d. 27. og 28. november kl. 09-16

STED: Vingsted Hotel & Konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten.


TID: Onsdag og torsdag d. 27. og 28. november kl. 09-16

STED: Vingsted Hotel & Konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten.

Økologiske landmænd, økologiske frontløbere, virksomheder, forskere fra ind- og udland og andre interesserede, der vil vide, hvor dansk økologi er på vej hen, er disse to dage samlet til Økologikongres 2013 på Vingsted Hotel- og konferencecenter mellem Billund og Vejle.

Knap 900 tilmeldte vil diskutere økologi og udveksle viden, idéer og erfaringer indenfor alle aspekter af økologien. Årets tema er ”økologi og ægte bæredygtighed” og formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster og formanden for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Uffe Bie, ser frem til en livlig debat om årets tema.

“Bæredygtighed er et ord, de fleste danskere kender, men hvad betyder det egentlig? Og hvordan kan den økologiske fødevareproduktion fortsat udvikle sig indenfor bæredygtighed? Det er store spørgsmål, som kræver svar. Derfor håber jeg på en alsidig og livlig debat på kongressen, som kan hjælpe os fremad i fællesskab,” siger Uffe Bie.

“Som økologer har vi sat en retning for fremtidens bæredygtige fødevareproduktion. Men økologens traktor kører typisk også stadig på dieselolie, og netop klimaforbedringer er en af de bæredygtige udviklingsveje, som økologien i disse år bevæger sig ad, og som er en vigtig i en diskussion om bæredygtighed både hos os og i samfundet generelt,” siger Per Kølster.

I løbet af Økologikongressen vil kongressens hovedtema samt en lang række faglige, markeds- og forskningsmæssige resultater og erfaringer blive behandlet i plenum og i forskellige workshops.

Økologikongressen har fokus på fremtidens økologi. Med et særligt ”ungdomsspor” lavet i samarbejde med Landboungdom håber arrangørerne at tiltrække og oplyse flere unge landmænd om økologisk landbrug. Flere hold fra forskellige landbrugsskoler har allerede meldt sig til, og på Bygholm Landbrugsskole har man valgt, at hele anden hovedforløb fra landbrugsskolen skal deltage i kongressens ungdomsspor.

“Morgendagens økologiske landmænd er naturligvis en del af enhver snak om bæredygtighed. Undervisning om økologi på både landbrugsskoler og i andre fødevarerelaterede uddannelser er en nøglefaktor. På Økologikongressen kan alle vi unge både lære nyt og blive udfordret,” siger de to midaldrende formænd med et glimt i øjet i en fællesudtalelse.

Onsdag vil kongressen kåre årets ”Økologisk frontløber” – en blandt oprindeligt 20 nominerede øko-landmænd, der har været banebrydende på sit felt.

Læs mere om Økologi Kongres 2013 på: http://www.okologi-kongres.dk/

Læs det fulde program her: http://www.okologi-kongres.dk/program.html

Kongressen organiseres af Videncentret for Landbrug, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening, Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) samt Foreningen for Biodynamisk Jordbrug deltager i tilrettelæggelsen.

Kongressen er støttet af EU’s landdistriktsmidler, Fødevareministeriet og Fonden for Økologisk Jordbrug.”