Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Vinterlyd – 24-timers velgørende musikfestival

TID: Lørdag den 30. november fra kl. 14 til kl. 14. den 1. december.

STED: Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk (tæt på Louisiana Museum).


TID: Lørdag den 30. november fra kl. 14 til kl. 14. den 1. december.

STED: Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk (tæt på Louisiana Museum).

Overskuddet fra festivalen går i år til projektet Turning Tables, der blandt andet hjælper gadebørn i Cambodja med at udtrykke deres utilfredshed, håb og drømme gennem musikken. Målet er at lave en dj-skole, så de unge kan udfolde sig musikalsk og kreativt sammen.

Vinterlyd er arrangeret og skabt af elever, der tager valgfaget Eventmaking på Krogerup Højskole. I alt har 10 højskoleelever knoklet for at stable festivalen på benene.

De har blandt andet stået for at finde bands, lave PR og ordne alt det praktiske i forbindelse med festivalen. En af dem er Annegrethe Mortensen fra København, der lige nu går på Krogerup Højskole:

“Vinterlyd er en anderledes form for festival, fordi der er et socialt sigte med musikken. Krogerup Højskole er derfor meget glade for at kunne præsentere nogle fede navne, som alle med deres gratis optrædener er med til at støtte dette projekt i Cambodja. Martin Fernando Jakobsen fra den Sorte Skole er grundlæggeren af Turning Tables, og han kommer også selv til festivalen og spiller under navnet ”White Honda – glæd jer!”, siger hun.

Udover Martin Fernando Jakobsen kommer et bredt spektrum af bands. Fælles for dem er, at de spiller gratis for at støtte sagen. EP-aktuelle Mont Oliver, som også har været P3’s uundgåelige, udtaler til festivalen: ”Vi glæder os meget til at komme og give en fantastisk koncert og samtidig være med til at støtte en god sag.”

Årets tema: udtryk dig gennem musik

Hvert år er det et støtteprojekt, der er i centrum, når Krogerup Højskole afholder musikfestival, og det er støtteprojektet, resten af festivalens koncept bliver baseret på. Derfor byder festivalen i år også på workshops med organisationen Rapolitics, hvor festivalgængerne selv kan prøve kræfter med at udtrykke sig gennem musik:

”Det er vigtigt at kunne sætte ord på sine problemer – om det er basale levevilkår, politiske ytringer eller kærestesorger, så er evnen til at kunne udtrykke sig vigtig i et demokratisk samfund. Derfor er vi glade for at kunne præsentere workshops med Rapolitics, hvor festivalens gæster selv kan lære at skrive raptekster og fremføre dem til et beat”, siger Rune Hausner, der er den ansvarlige lærer på festivalen.

Der vil være mulighed for at købe billige måltider (inkl. natmad og brunch) og festivalen garanterer for billig bar og god plads til at svinge hofterne.

Billetterne kan købes for 80 kr. i forsalg på http://billetto.dk/vinterlyd2013 eller 100 kr. i døren.

Læs mere på https://www.facebook.com/events/565978033468735/?fref=ts