Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

CISU kursus: Konstruktiv kommunikation (København)

TID: Onsdag den 5. februar kl. 14.00-19.30

STED: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.

Kurset henvender sig primært til erfarne frivillige eller professionelle kommunikationsfolk i organisationer, der arbejder systematisk med oplysning og kampagner.


TID: Onsdag den 5. februar kl. 14.00-19.30

STED: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.

Kurset henvender sig primært til erfarne frivillige eller professionelle kommunikationsfolk i organisationer, der arbejder systematisk med oplysning og kampagner.

OBS: Det er et helt nødvendigt krav at deltagerne medbringer en historie, som kan de kan arbejde på under kurset samt egen bærbare computer.

Kurset skal igangsætte refleksioner hos deltagerne om tilgange og konkrete metoder de fremover kan benytte til at udvikle og ’reframe’ organisationens kommunikation.

Vores udfordring er at formidle reel viden og indsigt i de meget komplekse sammenhænge i udviklingsarbejdet på en måde, som skaber håb og engagement – og modvirker håbløshed og kynisme.

Men hvordan gør vi helt konkret når historierne skal skrives? Hvilke greb kan vi tage på den enkelte historie? Hvad skal vi have mere af og hvad skal vi gøre anderledes?

Oplægsholder Cathrine Gyldensted blev særligt optaget af den problematik, da hun arbejdede som journalist på en stor dansk avis. De negative historier fyldte redaktionen, og jo mere negativ en nyhed var, desto bedre syntes nyhedschefen om den. Cathrine savnede at give læserne konstruktive historier, de kunne blive klogere af og ikke bare forarges over.

Konstruktiv journalistik udfordrer den negative dagsorden som megen nyhedsformidling bygger på og reflekterer over vores potentiale for positiv og engagerende kommunikation. Kurset vil både indføre deltagerne i tankerne bag konstruktiv kommunikation, men der vil også være et stort fokus på konkrete værktøjer og tilgange.

Kursusdeltagerne skal arbejde med egne tekster undervejs og målet er at deltagerne går fra kurset med både nye perspektiver og nye håndværksmæssige færdigheder. Derfor er det også afgørende, at deltagerne møder op til kurset med en tekst, de ønsker at arbejde med ud fra en konstruktiv vinkel.

Efter kurset skal deltagerne have:
– forståelse for hvorfor vi skal reframe vores budskaber
– Viden om konstruktiv kommunikation og positiv psykologi
– fået inspiration til hvordan de kan arbejde med konstruktiv kommunikation i oplysningsarbejdet
– idéer til hvordan konkrete historier kan vinkles på en anden måde, hvordan de konstrueres og hvad sproget betyder
– arbejdet med egen historie i undervisningen

Kurset er en del af Reframing the Message-projektet. Det er en del af projektets mål at inspirere CISUs medlemsorganisationer til i øget omfang at inddrage partnerne i syd i organisations kommunikations- og oplysningsarbejde. Et stærkere bånd mellem det vi gør i Syd og oplysningsarbejdet i Nord vil øge forståelsen og dybden af engagementet hos den danske befolkning.

Kursusansvarlig: Projektleder Sofie Schousboe i samarbejde med journalist Cathrine Gyldensted. Cathrine har en Master i positiv psykologi fra University of Pennsylvania, er en af frontløberne indenfor konstruktiv journalistik og er i gang med at skrive en bog om konstruktive nyheder for journaliststuderende.

Læs mere og tilmeld dig her: http://www.cisu.dk/Default.aspx?ID=28072&prefix=315#1259