Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Film – særvisning: Rags and Tatters og debat om det arabiske forår

TID: Onsdag den 9. april kl. 16.30-18.30

STED: Dagmar, Rådhuspladsen, København K.

BILLETTER: Kan købes på dette link: http://www.kino.dk/ticketflow/948129


TID: Onsdag den 9. april kl. 16.30-18.30

STED: Dagmar, Rådhuspladsen, København K.

BILLETTER: Kan købes på dette link: http://www.kino.dk/ticketflow/948129

Som freelance-korrespondent for Politiken var Bøgeskov Larsen vidne til revolutionen i 2011. Han var til stede den nat, hvor oprørerne befriede demonstranter, og revolutionen brød ud, og til daglig oplever han, hvilke konsekvenser revolutionen har for befolkningen.

Rasmus Bøgeskov Larsen vil debbatere, hvordan den egyptiske revolution gengives i ‘Rags and Tatters’, og, nok vigtigst, hvad der ikke gengives. Køb billetter.

‘Rags and Tatters’

En unavngiven flygtning undslipper fængslet midt under opstanden på Tahrir-pladsen, der indvarslede det arabiske forår i 2011. Hans eneste håb er at finde varme og husly i Cairos fattige udkantsområder.

Anonymiteten tjener et oplagt formål, nemlig at henlede opmærksomheden på de tusinder af mennesker, der har lidt samme skæbne.

Egyptiske Ahmad Abdalla har gjort det til sin filmiske signatur nærmest dokumentarisk at skildre betændte politiske emner, og den fornemme ’Rags and Tatters’ er bestemt ingen undtagelse.

I lange, kontemplative indstillinger forsøger Abdalla at nå til en dybere forståelse af revolutionens projekt, og instruktøren reflekterer over, om han som filmmager er i stand til at kaste lys over dens intensitet og omfang.

’Rags and Tatters’ indtræder fornemt i rækken af nyere ægyptiske film om den ægyptiske opstand under det arabiske forår, der også tæller Ibrahim El-Batouts ’Winter of Discontent’ fra 2012.

Som The Guardian noterede sig i avisens anmeldelse af ’Rags and Tatters’: ”I egyptiske film får vi sandsynligvis mere at vide om den egyptiske opstand, end vi nogensinde vil få i nyhederne på TV.”

Læs mere her: www.cphpix.dk