Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Koncert: The Jolly Boys (JAM)

TID: Fredag den 30. maj – døre åbner kl. 21/ koncert kl. 22

STED: Global, Nørre Alle 7, 2200 København N.

BILLET: Forsalg: 90 kr. (+ gebyr) Entré i døren: 100 kr. / studerende: 80 kr. Køb billet her: http://www.amiando.com/FPWMBVP.html


TID: Fredag den 30. maj – døre åbner kl. 21/ koncert kl. 22

STED: Global, Nørre Alle 7, 2200 København N.

BILLET: Forsalg: 90 kr. (+ gebyr) Entré i døren: 100 kr. / studerende: 80 kr. Køb billet her: http://www.amiando.com/FPWMBVP.html

Gruppen har gennem årene haft en lang række forskellige medlemmer, men har hele tiden holdt fast i en klassisk mento-bandbesætning med guitar, banjo, maracas og rumba box.

Mento-traditionen har oprindelse i det landlige Jamaica i slutningen af det 19. århundrede og sangene var allerede dengang karakteriseret af de provokerende tekster, der kredsede om sex og druk eller kommenterede på sociale forhold. Musikkens indflydelse på senere genrer som reggae kan bedst sammenlignes med den betydning bluesmusikken havde for fremkomsten af rock ‘n’ roll i USA.

The Jolly Boys’ historie starter helt tilbage i 1946, da Hollywood-skuespilleren og playboyen Errol Flynn købte den lille ø Navy Island uden for byen Port Antonio i det nordlige Jamaica. Som fast husorkester til den endeløse række af ekstravagante fester han holdte på øen, havde Flynn en gruppe lokale musikere der gik under navnet The Navy Island Swamp Boys.

Da denne gruppe i 1955 gik i opløsning samlede to af medlemmerne en ny gruppe der blev døbt The Jolly Boys, angiveligt et navn Flynn fandt på med reference til musikkens opløftende effekt.

Gruppen forblev et populært navn på Jamaica gennem de følgende årtier, men det var først i slutningen af 80’erne at musikken for alvor også nåede ud til det internationale publikum. Mellem 1989 og 97 udgav The Jolly Boys en række særdeles succesfulde albums og turnerede verden rundt.

Da et af de originale medlemmer Moses Deans døde i 1998 blev gruppens internationale profil dog i en årrække nedtonet. Det blev der lavet om på da Jon Baker, ejeren af Geejam Studio i Port Antonio, i 2009 satte sig for at indspille en ny plade med gruppen, hvor den klassiske mento-lyd mødte moderne beats og arrangementer.

Pladen Great Expectation, der udkom året efter, indeholder 12 mento-ficerede fortolkninger af rockklassikere af blandt andet Iggy Pop, Lou Reed og Amy Winehouse.

Med sin rustikke stemme og store karisma, formår The Jolly Boys’ forsanger Albert Minott at gøre hver sang til sin helt egen. Minott, der har baggrund som ildsluger(!), optrådte første gang med gruppen som gæstesanger i 60’erne og med sig på turne har han tre andre Jolly Boys veteraner, herunder percussionisten Derrick “Johnny” Henry der har været med siden 1956.

Læs mere her: http://www.globalcph.dk/component/content/article/29-the-cms/612-the-jolly-boys